Eğitim - Kariyer Bilginin sınavla değil, uygulamayla ölçüldüğü okul

Bilginin sınavla değil, uygulamayla ölçüldüğü okul

Paylaş
Bilginin sınavla değil, uygulamayla ölçüldüğü okul

Sanat, tasarım, medya, iletişim, eğitim ve teknoloji alanlarında nitelikli insan yetiştirmek amacıyla 2009 yılında kurulan Plato Meslek Yüksekokulu, bugün yüzlerce öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

Öğrencilerin bilgilerini sınavlar yerine, uygulamalı projelerle değerlendiren Plato MYO, ezberden uzak uygulamalı eğitim sistemi ile öğrencilere 2 yılda meslek sahibi olup iş hayatına atılma fırsatı sunuyor.

Medya, Tasarım, Teknoloji alanlarında tematik eğitim veren ilk ve tek Meslek Yüksekokulu olan Plato MYO, öğrencilere; sektörle iç içe öğrenme, farklı alanlarda staj yapma ve mezun olduklarında kolayca iş bulabilme imkânı da sağlıyor.

Bu imkânları değerlendiren Plato MYO öğrencilerinin % 50’si çalışıyor. Mezunlarının ise % 60’ı çalışırken, % 55’i DGS ile 4 yıllık lisans eğitimini tamamlıyor, % 25’i hem okuyup hem çalışıyor; yani tüm mezunların % 90’ı hayata erkenden atılmış ve dört elle tutunmuş durumda.

GENİŞ BURS YELPAZESİ

Plato MYO, öğrencilerine sunduğu burs fırsatlarıyla da öğrencilerine kolaylıklar sağlıyor, bu sayede öğrencilerinin % 86’sı burslu okuyor. Her bölümde yer alan tam burslu kontenjanlar yanında % 50 ve % 25 burs da sunan Plato MYO, ilk 3 tercihinde Plato MYO’yu yazan öğrencilere de % 25 tercih bursu fırsatı sunuyor.

“Uluslararası standartlarda uygulamalı mesleki eğitim senin şehrinde” sloganıyla mesleki eğitimi tüm Türkiye’ye yaymak için çalışan Plato MYO, bölgeler arası eğitim – öğretim farkını ortadan kaldırmak amacıyla Olgunlaşma Enstitüleri ile işbirliği yapıyor. Bu çerçevede farklı programlarını internete dayalı karma eğitim ile sunan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin kendi şehirlerinde uygulamalı mesleki eğitim alarak Meslek Yüksekokulu diploması almalarına imkân sağlıyor. Bunu yaparken de, öğrencilerin tamamının % 100 veya % 50 bursla okuyabileceği kontenjanlarla bu imkanı sunuyor.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA ÖZEL % 40 BURS!

Ayrıca İstanbul’daki Meslek Lisesi mezunlarına da özel bir kampanyayı bu yıl ilk kez başlatan Plato MYO, meslek lisesi mezunlarına alan dışı tercihlerinde % 40 burs veriyor. “2 yılda 2. Mesleğe sahip olma”yı teşvik etmek ve meslek lisesi mezunlarının donanımlarını daha da arttırmalarını teşvik etmek için bu kampanyayı yapan Plato MYO, meslek lisesi mezunlarının alan dışı tercihlerde YGS puanlarının düz liselerden daha düşük olması nedeniyle ortaya çıkan farkı da ortadan kaldırmış oluyor.

TÜRKİYE'NİN EN YAYGIN MESLEK YÜKSEKOKULU!

İstanbul’un kalbi tarihi yarımadada, Haliç’in kıyısındaki Balat’ta restore edilmiş tarihi binalardan oluşan samimi sokak kampüsünde, gelişmiş teknolojik altyapısı ile uygulamalı eğitim imkânı sunan Plato MYO, sektör deneyimi yüksek genç eğitmen kadrosu ile dikkat çekiyor. Balat dışında Altunizade (Sağlık Bölümleri ve Çocuk Gelişimi) ve Beyoğlu (Olgunlaşma Enstitüsü) ile İstanbul’da 3 kampüste, Türkiye çapında da 13 ilde Olgunlaşma Enstitüleri bünyesinde olmak üzere toplam 16 kampüste eğitim vererek Türkiye’nin en yaygın okulu unvanına sahip oluyor.

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim, Sağlık alanlarında 23 bölümde 41 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, birinci öğretim yanında 8 programda ikinci öğretim imkanı sunarken, 5 bölümde de İngilizce programla eğitim imkanı sunarak bir ilki gerçekleştiriyor.

EDEXCEL İLE DÜNYANIN HER YERİNDE LİSANS TAMAMLAMA OLANAĞI

BTEC Edexcel’in yetkili eğitim merkezi unvanına sahip olan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin hem sosyal hem de eğitim ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılarken, Edexcel akreditasyonu sayesinde BTEC HND Diploma sahibi olan öğrencilerine uluslararası alanda akredite olan eğitimin devamı olarak dünyanın her yerinde lisans tamamlama fırsatı da sunuyor.

Birleşik Krallık kökenli bir akreditasyon sistemi olan Edexcel, mezunların sahip oldukları yeterliliklerin uluslararası düzeyde kabul görmesini sağlayan uluslar arası bir sistemdir.

Birçok öğrencinin hayallerinde olan ancak ailelerinin “Yapma demiyorum, hobi olarak yine yap” dediği Medya, Tasarım, Teknoloji ve Turizm – Organizasyon alanındaki mesleklerin, aslında sektörde ne kadar kolay iş bulup nasıl başarılara imza attığını gösteren Plato Meslek Yüksekokulu, hobisini mesleğine, hayalini gerçeğe dönüştürenlerin okulu oluyor.

ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI

İstanbul’da 60’dan fazla, bölgelerden de 30’a yakın rehber öğretmenin katıldığı “Kariyer Planlama ve Tercih Danışmanlığı” eğitimi ile uzmanlarla işbirliği yapan Plato MYO, her yıl 400.000 üniversite öğrencisinin (toplam üniversite öğrenci sayısının yaklaşık % 15’i) bölümlerinden memnun olmaması nedeniyle sınava tekrar girdiği gerçeğini yok etmek adına, 13 ilde 16 kampüste her gün saat 21:00’a kadar öğrenci ve velileri ücretsiz tercih danışmanlığı verip gençleri severek ve isteyerek yapabilecekleri ve hayat boyu mutlu ve başarılı olacakları mesleklere yönlendirmek için bekliyor.

“2 Yıllık Okuyacağına Hiç Okuma” diyen kişilerin söylediklerine gençlerin itibar etmemeleri gerektiğini söyleyen Plato MYO, özellikle % 40’ı liseden sonra eğitimine devam etmeyen düz ve meslek lisesi öğrencilerine “Hiç Okumayacağına 2 Yılda Meslek Sahibi Ol” diyor

PLATO MYO İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ayvansaray Caddesi No: 45 Balat/İstanbul • 444 76 96 (PMYO) • plato.edu.tr • iletisim@plato.edu.tr
facebook.com/PlatoMeslekYuksekokulu • twitter.com/Plato_MYO
facebook.com/PlatodaHayatVar • twitter.com//PlatodaHayatVar

PLATO MYO BÖLÜMLER

A-Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı:

1. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
2. Radyo ve Televizyon Programcılığı
3. Basım ve Yayın Teknolojileri
4. Medya ve İletişim

B-Sanat ve Tasarım Teknolojileri:

1- Endüstri Ürünleri Tasarımı
2- Görsel İletişim
3- Moda Tasarımı
4- Grafik Tasarım
5- Mimari Restorasyon

C-Pazarlama ve Organizasyon:

1- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
2- Turizm ve Otel İşletmeciliği
3- Aşçılık
4- Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

D-Sağlık Hizmetleri:

1- Çocuk Gelişimi
2- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
3- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
4- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
5- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
6- İş Sağlığı ve Güvenliği

E-Bilgisayar Teknolojileri:

1- İnternet ve Ağ Teknolojileri
2- Bilgisayar Programcılığı
3- Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

F-Yabancı Diller:

1- İngilizce Hazırlık
2- Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

3

Haberin Devamı