Bilim - Teknoloji 2024'e damga vuracak oyunlar
Paylaş
2024'e damga vuracak oyunlar

Küresel oyun pazarı 200 milyar dolara yaklaştı. 3 binin üzerinde oyun geliştirme stüdyosuyla dünya pazarına yön veren ve en çok yatırım alan ülkeler arasında bulunan Türkiye’nin payı da 1.5 milyar dolar civarında. Dünyada oyun oynayan kişi sayısı ise 3 milyarın üzerinde. Oyunlar her yıl daha da gerçekçi hale gelirken pazar da buna bağlı olarak hızla büyümeye devam ediyor. 2024 de yine oyun dünyası için çok verimli ve heyecanlı geçecek. İşte çıkması beklenen bazı oyunlar...

STAR WARS OUTLAWS

Haberin Devamı

The Empire Strikes Back ile Jedi’ın Dönüşü filmlerinin arasındaki dönemde geçen oyunda hem evrenin ikonik gezegenleri ziyaret edilebilecek hem de yeni gezegenler keşfedilecek. Aksiyon-macera türündeki oyun, PC’nin yanı sıra XBox X ve S serileri ile PlayStation 5’te oynanabilir olacak.

LIKE A DRAGON INFINITE WEALTH

Kasuga ve Kazuma Kiryu’nun yeniden bir araya gelmesiyle birlikte, Japonya’daki Yakuza’nın egemenliğini sona erdirmek için verdikleri mücadeleyi konu alan bir rol yapma oyunudur. Aksiyon-macera dinamiklerine sahip oyun, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S platformlarında ve PC’de oynanabilecek.

PRINCE OF PERSIA THE LOST CROWN

Pers dünyasında geçen aksiyon, macera, dövüş ve nişancı mekaniklerine sahip olacak olan oyunun konusu Prens Sargon’un kaybolan kardeşi Prens Ghassan’ı kurtarmak için Kaf Dağı’na yaptığı tuzaklarla ve düşmanlarla dolu yolculuğu ele alıyor. Oyun, PC, Nintendo Switch, PlayStation 4/5, Xbox X ve S serileri ile Xbox One’da oynanabilecek.

Haberin Devamı

SENUA’S SAGA HELLBLADE II

Oyun, Viking İzlandası’nda geçen, Kelt mitolojisinden esinlenen bir hikayeyi anlatıyor. Senua, annesinin ruhunu kurtarmak için karanlık ve tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Oyunun PC ve Xbox Series X ve Series S için piyasaya sürülmesi planlanıyor.

 

THE WOLF AMONG US 2

Kurgu, ilk oyunun olaylarından altı ay sonra geçiyor. Bigby Wolf, Fabletown’da bir dizi cinayeti araştırıyor. Cinayetlerin arkasında, masal karakterlerinin en karanlık sırlarını bilen gizemli bir figür var. Oyuncular, Bigby’nin seçimlerine göre oyunun dünyası ve karakterleri değişiyor. Oyun PlayStation 4/5, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox X ve S Serisi ile Klasik Mac OS’ta oynanabilecek.

 

FINAL FANTASY 7 REBIRTH

PlayStation 5 için geliştirilen aksiyon oyununun Haziran 2024’te piyasaya sürülmesi planlanıyor. Final Fantasy 7 Remake’in kaldığı yerden devam eden oyunda, Midgar’dan kaçan Cloud ve ekibi, Sephiroth’u durdurmak için yeni bir maceraya atılıyor. Oyun, daha fazla özgürlük ve keşif imkanı sunacak.

EMPIRE OF THE ANTS

Haberin Devamı

Bernard Werber’ın çok satan kitabından esinlenilerek geliştirilen oyunun konusu karınca kolonisi yönetmeyi ele alıyor. Oyuncu, karınca kolonisi için yiyecek bulmalı, yeni yuvalar inşa etmeli ve düşmanlarla savaşmalıdır. Ayrıca karıncaların dünyasını keşfetmenize olanak tanıyan oyun PlayStation, PC ve Xbox One’da oynanabilecek.

HAFTANIN OLAYI


HER KOŞULDA KUSURSUZ SES

Huawei, telefon görüşmelerinde kullanıcının sesini en gürültülü ortamlarda bile kusursuz şekilde iletebilen yeni amiral gemi kulaklığı FreeBuds Pro 3’ü 4 bin 999 TL’den satışa sundu. Şarj kutusu ile 31 saate kadar ve tek bir şarjla 6.5 saate kadar dinleme süresi sunan cihaz, suya ve toza karşı da dayanıklı. Cihaz ayrıca müziğin her zaman en iyi şekilde duyulmasını sağlayan üçlü uyarlanabilir EQ algoritmasına sahip.