Bilim - Teknoloji 48 çekirdekli yeni Mac Pro geliyor
Paylaş
48 çekirdekli yeni Mac Pro geliyor

Apple'ın iPhone 14 serisi ve M2 işlemcili iPad'in ardından şimdi de yeni bir Mac hazırladığı ortaya çıktı. 48 çekirdekli M2 ile desteklenecek Mac Pro, çıtayı epey yükseltecek.

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple’ın yeni bir Mac Pro modeli ve kullanacağı işlemciyle ilgili bilgileri aktardı. Gurman'ın aktardığına göre Apple, M2 Max'ten bile daha güçlü işlemciye sahip Mac Pro modelini yakında duyurabilir.

Haberin Devamı

Şirketin yeni ürünler için hazırlıklarına devam ettiğini söyleyen Gurman, yaklaşan üst düzey Mac modellerinin geleceğini iddia etti.

''M2 Ultra'' ve ''M2 Extreme'' isimli olması beklenen işlemciler, yeni Mac'lere güç verecek. Bu işlemcilerin en dikkat çeken yanı ise 24 ve 48CPU, 76 ve 152GPU ile 256 GB RAM ile gelmesi.

Apple'ın M2 işlemcisi 8 CPU çekirdeği ve 10 GPU cekirdeği ile gelirken, duyurulmaya hazırlanan M2 Max'in 12 CPU ile 38 GPU çekirdeğini içermesi bekleniyor. Ek olarak yeni Mac Pro'nun yanı sıra, 14 ve 16 inç MacBook Pro'lar ile yeni bir Mac mini için de güncellemeler yapılması bekleniyor.