Bilim - Teknoloji 5G akıllı telefon satışları ilk kez 4G telefonları geçti
Paylaş
5G akıllı telefon satışları ilk kez 4G telefonları geçti

Yeni bir rapora göre 5G akıllı telefonların satışları önceki nesil 4G modellerinin satışlarını geçmeyi başardı. Ocak 2022'de 5G telefonlar, satılan tüm cihazların yaklaşık yüzde 51'ini oluşturuyordu. Onur Binay/posta.com.tr

Counterpoint Research'ün raporuna göre, Çin, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa bu büyümeyi sağlayan en büyük bölgelerdi.  Şu anda Çin, Ocak 2021'de yüzde 84 ile en yüksek 5G penetrasyon oranına sahip.

Haberin Devamı

Çinli telekom operatörlerinin 5G'ye yönelik baskısı ve markaların rekabetçi fiyatlarla yeni 5G telefonları piyasaya sürmesi bu artışı sağladı. Öte yandan, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa, 5G penetrasyonu açısından sırasıyla yüzde 74 ve yüzde 76'ya ulaştı.

Bu iki bölgede Apple, Batı Avrupa'da yüzde 30 ve Kuzey Amerika'da yüzde 50 pazar payıyla hakim durumda. Bu, şirketin 5G destekli iPhone 12 serisini piyasaya sürmesinden sonra geldi.

Bu arada, MediaTek ve Qualcomm'un daha yeni ve daha hızlı bant genişliğini destekleyen uygun fiyatlı yongaları ile 5G özellikli Android akıllı telefon pazarı da büyüme gösterdi. Öte yandan bu, 150 ila 250 dolar arasındaki Android telefonların 5G ağını da desteklemesini sağladı.

Haberin Devamı