Bilim - Teknoloji ABD ordusu, Microsoft Hololens tabanlı AR gözlük kullanımına başlıyor
Paylaş
ABD ordusu, Microsoft Hololens tabanlı AR gözlük kullanımına başlıyor

Microsoft’un ABD ordusu için geliştirdiği Artırılmış Gerçeklik (AR) gözlükleri bir süredir test ediliyordu ve bu testler başarıyla sonuçlandı. Şimdiyse orduya ilk teslimatlar kısa süre sonra yapılacak.

Hololens tabanlı ama askeri amaçlar için geliştirilen AR gözlük için ilk hamle 2018 yılında yapılmıştı ve bu sözleşme 480 milyon dolar değerindeydi. Tarihler Mart 2021’i gösterdiğinde ise anlaşma büyütülerek mevcut kapsamı genişletildi. Yeni sözleşmeye göre Microsoft, gelecek on yıl boyunca potansiyel olarak 21.9 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşmanın içeriğinde AR gözlüklerin yanında parça ve destek gibi hizmetler de yer alıyor. ABD ordusu anlaşma süresince toplamda 121.000 AR gözlük teslim alacak. Yapılan ilk sipariş ise 373 milyon dolar değerinde ve 5 bin adet.

Haberin Devamı

Bloomberg’e göre ABD ordusunun bir kısmı gözlüğü kullanmaya başladı. AR gözlükler, yüksek çözünürlüklü gece görüş, termal görüş ve 3D haritalama gibi çok çeşitli yetenekler kazandıran Entegre Görsel Artırma Sistemiyle (Integrated Visual Augmentation System - IVAS) birlikte geliyor. Bununla birlikte geliştirilen AR gözlükler sayesinde, Azure bulut hizmeti tarafından desteklenen bir sanal eğitim ortamı da oluşturulabiliyor.