Bilim - Teknoloji ABD’deki hakim: Musk’ın talepleri absürt seviyede geniş
Paylaş
ABD’deki hakim: Musk’ın talepleri absürt seviyede geniş

ABD'de hakim, Twitter'ın 2021 aktif kullanıcı denetiminde ulaştığı verilerin bir bölümünü Elon Musk'a vermesini emrederken, Tesla kurucusunun diğer taleplerini "absürt seviyede geniş" bulduğu için reddetti.

Twitter'ın platformda kaç sahte hesap olduğunun tespit edilebilmesi için 2021'de yaptığı 4. çeyrek denetiminden 9 bin hesaba dair verileri Musk tarafına sunması gerekecek.

Haberin Devamı

Twitter, daha önce böyle bir verinin ellerinde bulunmadığını ve toplamanın zaman alacağını belirtmişti. Hakim, sosyal medya devine verileri sunması için iki hafta süre verdi.

Musk'ın avukatı Alex Spiro, "Twitter'ın aylardır sakladığı verileri incelemek için heyecanlıyız" dedi.

Öte yandan hakim, Musk'ın diğer veri taleplerini reddetti; "Sanığın veri talepleri absürt derecede geniş. Onay verilmesi durumunda davacının trilyonlarca belge sunması gerekir" dedi.

Musk, Twitter'ın kendisine platformdaki sahte bot hesaplarının sayısı hakkında yalan söylediğini savunuyor. Twitter'a göre platformun 200 milyondan fazla kullanıcısından sadece yüzde 5'ini spam hesapları oluşturuyor. Musk ise bu oranın daha yüksek olduğunu savunarak Twitter'ı satın almak için imzaladığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekilmeye çalışıyor.

Haberin Devamı