Bilim - Teknoloji AirPods ve Beats üretimi Hindistan'a taşınabilir
Paylaş
AirPods ve Beats üretimi Hindistan'a taşınabilir

Apple, Çin'e olan bağımlılığını azaltmak için AirPods ve Beats kulaklıkların üretiminin bir kısmını Hindistan’a taşımaya hazırlanıyor.

Apple’ın AirPods üretimi Foxconn ve Luxshare tarafından gerçekleştiriliyor. Cupertino merkezli şirketin iki üretim ortağından da montaj aşamasının bir kısmını Hindistan’a kaydırmasını istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Routers’a göre Apple, Hindistan'da üretilecek yeni Beats kulaklıkları için hazırlıklara başladı. Bölgedeki Beats kulaklıkların üretiminden Foxconn'un sorumlu olması beklenirken, bazı AirPods modellerinin üretim hattı değiştirilebilir.

Şu an için hangi AirPods modellerinin Hindistan bölgesine taşınacağı belli değil. Ancak konuya yakın kaynaklar, Apple'ın Çinli tedarikçisi Luxshare Precision Industry'nin Vietnam'da AirPods üretimini artırmaya odaklandığını ve Hindistan bölgesinde AirPods üretimine hazırlandığını belirtiyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, Apple’ın üretimde Çin’e olan bağımlılığını yüzde 10 oranında azaltması bile sekiz yıl sürebilir. Ancak üretimde Çin’e bağımlı olmak da Apple için hiç şimdiki kadar riskli olmamıştı.

Haberin Devamı