Bilim - Teknoloji Amazon o hizmetini tamamen sonlandırdı
Paylaş
Amazon o hizmetini tamamen sonlandırdı

Amazon, internet siteleri hakkında analiz ve sıralama gibi veriler sunan ‘Alexa.com' hizmetinin fişini çektiğini duyurdu. Amazon tarafından yaklaşık 20 yıl önce kullanıma sunulan hizmete, 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren erişim sağlanamayacağı belirtildi.

Amazon, internet siteleri hakkında analiz, global sıralama, kullanıcı trafiği ve geçirilen vakit gibi birçok veri sunan 'Alexa.com' hizmetinin fişini çektiğini duyurdu. Yaklaşık 20 yıl önce Amazon tarafından kullanıma sunulan hizmete, 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren erişim sağlanamayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Şirket, konuya ilişkin açıklamasında "Alexa Internet'i 25 yıl önce kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, bu kitleye erişmenize ve kitleyi dönüştürmenize yardımcı olmak için 20 yıl çalıştıktan sonra 1 Mayıs 2022'de 'Alexa.com'u kullanımdan kaldırma konusunda oldukça zor bir karara vardık. Rekabet analizi, içerik araştırması, anahtar kelime çalışmaları ve daha birçok unsur konusunda bizi kaynak edindiğiniz için çok teşekkür ederiz. Size hizmet vermekten gurur duyduk" ifadelerine yer verdi.

Söz konusu site, yaklaşık 20 yıldır kullanıcılara internet siteleri hakkında ayrıntılı veriler sunuyordu. Bu verilerin bir kısmına ücretsiz olarak erişim sağlanabiliyordu. Daha gelişmiş ve detaylı analizler ise aylık bazda bir abonelik ücreti karşılığında kullanıma sunuluyordu. Amazon, 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren yeni abonelik hizmeti sunmayı bırakmıştı. Mevcut aboneliklerin de 1 Mayıs 2022 tarihine kadar aktif olacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı