Bilim - Teknoloji Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır?
Paylaş
Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır?

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremle sarsıldı. Deprem çevre illerde de hissedilirken, sosyal medya kullanıcıları, Android Deprem Uyarı Sistemi'ni konuşmaya başladı. Paylaşımlara göre, Düzce'deki depremden birkaç saniye önce bazı Android telefonlara bildirim gönderildi ve sarsıntıya karşı uyarı yapıldı. Bu sistem daha önce ülkemizde gerçekleşen bazı depremlerde de çalışmıştı. Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Sosyal medya kullanıcıların yaptığı paylaşımlara göre, Android Deprem Uyarı Sistemi, depremden birkaç saniye önce bazı Android kullanıcılarına bildirim gönderdi.

Haberin Devamı

Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirildi. Bu sistem Android akıllı telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

Google Android işletim sistemi dahilinde sunduğu deprem uyarıları sisteminden faydalanmak herhangi bir ek uygulama indirmeye gerek yok. Sadece aşağıdaki adımları takip ederek Google’ın deprem uyarıları sistemini açabilirsiniz. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Posta.com.tr (@posta.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi

Android Deprem Uyarı Sistemi’ni açmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde:

  • Android telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  • Konum bölümüne gidin.
  • ‘Konum servisleri’ altında bulunan “Deprem uyarıları” seçeneğine tıklatın.
  • ‘Deprem uyarıları’ seçeneğinin karşısındaki düğmeyi aktif duruma getirin.