Bilim - Teknoloji App Store’daki her hareketiniz Apple tarafından izleniyor olabilir
Paylaş
App Store’daki her hareketiniz Apple tarafından izleniyor olabilir

Bir grup araştırmacı, App Store’da daha fazla reklam gösterimiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Geliştiriciler, iOS’in kullanıcıların App Store’daki detaylı etkileşim kaydını Apple’a gönderdiğini iddia etti.

Kendilerine Mysk adını veren ve iki geliştiriciyle güvenlik araştırmacılarının oluşturduğu bir grup, iOS’in kullanıcıların App Store’daki detaylı etkileşim kaydını Apple’a gönderdiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Twitter’dan paylaşılan video, iOS’in Apple’a gönderdiği kullanıcı verileri arasında ekranda dokunulan yerlerin de olduğunu gösteriyor. Bu bilginin Apple’a bir JSON dosyası aracılığıyla gerçek zamanlı şekilde iletildiği belirtildi.

Geliştiricilere göre, Apple App Store’daki kullanıcı hareketlerini 2021’in mayıs ayında yayınlanan iOS 14.6’dan bu yana izliyor. Şirket Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliğini bundan bir ay önce iOS 14.5 güncellemesiyle kullanıma sunmuştu.

Apple’ın bu veriyi nasıl kullandığı konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak şirketin App Store’da dolaşan kullanıcıların hareketlerini yakından takip ettiği anlaşılıyor.