Bilim - Teknoloji Apple, 2024’te ABD üretimi çipleri kullanmaya başlayacak
Paylaş
Apple, 2024’te ABD üretimi çipleri kullanmaya başlayacak

Apple, iki yıl içinde ürünlerinde ABD’de üretilen çipleri kullanmaya hazırlanıyor. Açıklamayı ise Tim Cook yaptı.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, konuyla ilgili açıklamayı Almanya’da şirketin mühendislik ve perakende çalışanlarıyla bir araya gelen CEO Tim Cook yaptı. Cook’un çalışanlara şirketin Arizona’da bir çip üretim tesisinin satın alacağı bilgisini verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Habere göre, Cupertino merkezli şirket bu fabrikayla Asya’daki, özelikle Tayvan’daki, üretim tesislerine olan bağımlılığını azaltacak. Dünyadaki işlemcilerin yüzde 60’ı Tayvan’daki fabrikalarda üretiliyor.

Cook’un bahsettiği fabrikanın TSMC’nin hâlihazırda inşaatı devam eden Arizona fabrikası olduğu düşünülüyor. Apple’ın çip üretimindeki bir numaralı iş ortağı olan TSMC’nin müşterileri arasında NVIDIA, MediaTek, AMD ve Arm da bulunuyor. Arizona’daki fabrikada üretimin 2024 itibarıyla başlaması ve fabrikada her ay 20 bin çipin üretilmesi bekleniyor.

The Financial Times’ın haberine göre, 2023 model iPhone’lardan bazılarına yerleştirilecek A17 işlemci TSMC’nin 3 nm mimarisiyle üretiliyor. Apple’ın Arizona’daki fabrikayı hangi çiplerin üretimi için kullanacağı belli değil.

Haberin Devamı