Bilim - Teknoloji Apple AirTag hayalet uyarı sorunuyla gündemde
Paylaş
Apple AirTag hayalet uyarı sorunuyla gündemde

Apple’ın takip cihazı AirTag ile ilgili hayalet uyarı sorunu giderek artıyor. AirTag kullanıcıları anlış uyarıların genellikle gecenin bir yarısında meydana geldiğini ve son haftalarda ortaya çıkmaya başladığını belirtti.

Ortaya çıkan son raporlara göre AirTag yine hayalet uyarı sorunuyla karşı karşıya. Sizin olmayan bir AirTag yakınınızda olursa bu durum iPhone üzerinden bildiriliyor. Ancak son dönemde yakında başka bir AirTag olmamasına rağmen, özellikle gece saatlerinde hatalı / yanlış / sahte bildirimlerin geldiği aktarılıyor. Çok fazla kişide yaşanan bu sorun, elbette kişilerde durduk yere bir endişe yaratıyor. Çünkü bir anda bu uyarısı gelen AirTag’in nerede olduğu bulunmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Bazı kullanıcılar da AirPods’ları tarafından tetiklenen kafa karıştırıcı uyarılar gördüklerini bildirdi. Apple, son güncellemeyle bu tür yanlışlıkla tetiklenen uyarıları ayırt etmeyi kolaylaştırmıştı.

Apple iddialara göre sorunun farkında ve çözüm için konum servislerinin açılıp kapatılmasının çözüm sağlayabildiğini aktardu. Yoğun nüfusun yaşandığı bölgelerde komşuların sahibi olduğu AirTag’lerin buna benzer uyarılar oluşturabileceğini belirten şirketin, bu soruna karşı ileride net bir çözüm getirmesi bekleniyor.