Bilim - Teknoloji Apple CEO'su: Kodlama ilkokuldan itibaren öğretilmeli
Paylaş
Apple CEO'su: Kodlama ilkokuldan itibaren öğretilmeli

Apple CEO’su Tim Cook, kısa süre önce yaptığı açıklamada kodlama eğitiminin ilkokullara kadar inmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Cook aynı zamanda öğrenilebilecek en önemli dilin programlama dili olduğunu da belirtti.

Avrupa’da çeşitli etkinliklere katılan Cook, Hollandalı bir haber kuruluşuna yaptığı açıklamalarda eğitim ve programlama konularına değindi. Cook’a göre programlama dili, öğrenilmesi gereken ilk dil ve bu eğitim ilkokul seviyesinden başlamalı.

Haberin Devamı

Cook konu hakkında, "Bence herkes liseden mezun olmadan programlamayı öğrenmeli ve aslında bunun ilkokulda öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kodlama tek evrensel dil olmalı” dedi.

Apple CEO’su sözlerine “Öğrenebileceğiniz en önemli dil. Tabii ki ana diliniz iletişim için daha önemli ancak programlama dili yaratıcılığınıza erişebilmeniz için bir yol” şeklinde devam etti. Cook, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin de gelecekte önemli rol oynayacağını söylemişti.

Cook, 2019'da bunun tıpkı matematik ve tarih gibi "temel bir beceri" olduğunu savunarak yıllardır erken eğitim müfredatına kodlamanın dahil edilmesi gerektiğini de söylemişti.

Çalışma İstatistikleri Bürosu, ABD'nin 2026 yılına kadar 1,2 milyon yazılım mühendisi sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağını tahmin ediyor. 2021'de ABD'deki yazılım geliştiriciler için ortalama yıllık ücret 109.020 dolardı.

Haberin Devamı