Bilim - Teknoloji Apple geri dönüşümlü malzeme kullanımını artırıyor
Paylaş
Apple geri dönüşümlü malzeme kullanımını artırıyor

Apple ürünleri genelinde geri dönüşüme uygun olan malzemelerin daha fazla kullanılacağını açıkladı. Bu adımın ilki olarak da geri dönüştürülmüş sertifikalı altını ilk kez üretim sürecine dahil eden Apple, geri dönüştürülmüş tungsten, nadir bulunan toprak elementleri ve kobalt kullanımını iki katından fazlasına çıkardı.

Apple, ürünleri genelinde geri dönüştürülmüş içeriklerin daha fazla kullanılmasıyla ilgili yeni ayrıntıları açıkladı. Şirket geri dönüştürülmüş sertifikalı altını ilk kez üretim sürecine dahil etti ve geri dönüştürülmüş tungsten, nadir bulunan toprak elementleri ve kobalt kullanımını iki katından fazlasına çıkardı. 2021’de Apple ürünlerinde kullanılan tüm malzemelerin yaklaşık yüzde 20’si geri dönüşümden elde edildi. Bu oran, bugüne kadarki en yüksek geri dönüştürülmüş içerik kullanma oranını temsil ediyor. Apple bu ilerleme, geri dönüşüm inovasyonu çalışmaları ve temiz enerjiyle ilgili yeni ayrıntıları 2022 Çevresel İlerleme Raporu’nda açıkladı.

Haberin Devamı

 Şirket ayrıca müşterilerin Dünya Günü’nü kutlamasına yardımcı olacak yeni yollar paylaştı. Bu yollar arasında Apple Pay kullanarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na destek olmak da yer alıyor. Eğitim kaynakları, özel olarak derlenmiş içerikler ve tüm platformlarda sunulan ilgi çekici etkinlikler sayesinde Apple müşterileri, bulundukları her yerde doğanın güzelliğini takdir etme, iklim değişikliği gibi önemli sorunlar hakkında bilgi edinme ve gezegeni korumak için çalışan amaç ve topluluklara destek olma fırsatlarından yararlanabilecek.

2021’de Apple’ın ürünlerinde kullandığı tüm alüminyumun yüzde 59’u geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edildi. Birçok ürünün kasasında ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıldı. Apple ayrıca 2021’de ürün ambalajlarının yalnızca yüzde 4’ünde plastik kullanarak şirketin 2025’e kadar ambalajlarda plastik kullanımını ortadan kaldırma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetti. Apple, 2015’ten bu yana ambalajlarındaki plastik kullanımını yüzde 75 azalttı.

Haberin Devamı

“Dünyanın dört bir yanındaki insanların Dünya Günü’nü kutlamak için bir araya geldiği bu dönemde, iklim kriziyle mücadele etmek ve günün birinde ürünlerimizi dünyadan hiçbir şey almadan üretebilmek amacıyla yaptığımız çalışmalarda ciddi ilerlemeler kaydediyoruz.” açıklamasını yapan Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson sözlerine şöyle devam etti: “Yarattığımız inovasyonların yüksek temposu daha şimdiden, ekiplerimizin bugünün ürünlerini kullanarak geleceğin ürünlerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Global tedarik zincirimiz temiz enerjiye geçiş yaptıkça diğer şirketlerin de izleyeceği bir yolun temellerini atıyoruz.”