Bilim - Teknoloji Apple Harita uygulamasında reklam gösterecek
Paylaş
Apple Harita uygulamasında reklam gösterecek

Apple, Harita uygulaması başta olmak üzere kendisine ait başka platformlarda reklam gösterilebilir. Şirketin bu yıl reklam pazarında daha agresif davranacağı söyleniyor.

Mark Gurman’a göre Apple 4 milyar dolar olan reklam gelirini 10 milyar doların üstüne çıkarmayı hedefliyor. Bu nedenle Apple, Harita başta olmak üzere diğer platformlarında da reklam gösterilebilir. Bu yaklaşımın temelinde ise cihaz satışlarının yıllar içinde azalması yatıyor.

Haberin Devamı

Gurman, şirketin Harita uygulamasında reklam gösterimini denemeye başladığını söyledi. Bu reklamların Apple Arama Reklamları Programı’na benzer bir şekilde gösterileceği belirtilirken, Apple Kitaplar ve Podcast’ler gibi uygulamalarda reklam gösteriminin de değerlendirildiği öğrenildi.

Apple’ın reklam geliri elde ettiği kaynakların sınırlı denebilir. Bunlar arasında App Store’da yapılan aramalarda gösterilen reklamlar, Apple Haberler ve Apple Borsa uygulamalarındaki reklamlar ve Apple TV Plus’ta MLB maçları sırasında gösterilen reklamlar, şirketin başlıca kaynakları yer alıyor.