Bilim - Teknoloji Apple, iOS 16.0.2 güncellemesini durdurdu
Paylaş
Apple, iOS 16.0.2 güncellemesini durdurdu

iOS 16.0.3 sürümü, iPhone 14’te görülen bildirimlerin gecikmesi, ses yüksekliğinin istenilen performansı vermemesi ve yavaşlık gibi can sıkan sorunları ortadan kaldırmıştı. 22 Eylül 2022 tarihinde yayımlanan iOS 16.0.2 ise yeni sürümün ardından kaldırıldı.

Apple, kullanıcılarının eski bir yazılım sürümüne geçmelerini önlemek için zaman içinde eski iOS sürümlerini kaldırıyor.

Haberin Devamı

Bundan böyle kullanıcıların iOS 16.0.2 sürümüne dönmesi veya bu sürüme geçmesi mümkün değil. Kullanıcılar ya 16.0.3 sürümü ile yola devam edecek ya da iOS 16.1 Beta sürümünü tercih edecek.

iOS 16.0.2'den önce bazı üçüncü parti uygulamalarla fotoğraf veya video çeken kişiler arka kameraların odaklanma sorunu yaşadığını veya siyah ekran ile karşılaştığını söylemişti.

Apple, kullanıcılarının bir an önce kopyalama ve yapıştırma izni istemleri ile ilgili olan sorunları da ortadan kaldıran bu sürüm ile vedalaşmasını istiyor. Son olarak iOS 16.1'in önümüzdeki hafta iPadOS 16.1 ve macOS Ventura ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.