Bilim - Teknoloji Apple, iPhone 12 mini üretimini azaltıyor
Paylaş
Apple, iPhone 12 mini üretimini azaltıyor

Apple, ortak tedarikçilere 2021'in ilk yarısı için iPhone 12 mini üretim planlarını düşürdüğünü ve bazı özel parçaların üretiminin tamamen askıya alındığını bildirdi. Onur Binay/posta.com.tr

Apple satış rakamları diğer modellere göre düşük kalan iPhone 12 mini üretimini azaltıyor. Apple'ın tedarik stratejisinde bir değişikliğe işaret eden üretim değişikliği konusunda yakın zamanda büyük tedarikçilere bilgi verdiği bildirildi. Şirket, geçen yılın sonlarında oluşan üretim sıkıntıları nedeniyle ise yarı iletken, devre kartları ve ekran konusunda yüksek miktarda siparişler vermişti.

Haberin Devamı

Yılın ilk yarısında Apple toplamda 75 milyon adet iPhone satışı bekliyor. Ancak önceki yarıdan yüzde 20 daha düşük olacak. Bunun sebebi de iPhone 12 mini.

Hatta yılın ilk yarısı için iPhone 12 mini üretimi ciddi anlamda düşürüldü. Bazı bileşenlerin siparişlerinin tamamen iptal edildiği belirtiliyor.

iPhone 12 mini üretimini Pegatron tesislerinde yapılıyor ve Apple buraya verdiği siparişleri oldukça düşürdü. iPhone 12 Pro ve Pro Max üretimini yapan Foxconn ise siparişleri önemli miktarda arttırıldı.