Bilim - Teknoloji Apple, Self Servis Onarım programını başlattı
Paylaş
Apple, Self Servis Onarım programını başlattı

Apple, kendi kendine onarım programını nihayet ABD dışına çıkarıyor. Bir süredir ABD’de kullanılan Self Servis Onarım programı, Avrupa’da da kullanılmaya başlandı.

Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'taki müşteriler artık orijinal Apple parçalarını satın alabilir ve Apple’ın Kendi Kendine Onarım sayfasından onarım kılavuzlarına erişebilir.

Haberin Devamı

Kendi onarımlarını yapmak isteyen kullanıcılar, iPhone 12 ve iPhone 13 serisinin yanı sıra Apple’ın Silicon tabanlı Mac dizüstü bilgisayarları için de onarım gerçekleştirebilecek.

Müşterilerin onarım gerçekleştirmesi için öncelikle ürünlerin onarım kılavuzu ve belirli onarımlar için Apple’ın destek sitesini incelemesi gerekiyor. Ardından web sitesindeki self servis onarım sayfasından gerekli parça ve araçları sipariş ederek onarıma başlayabilirler. 

Kendi kendine onarım hizmeti için müşterilerin temel araçlar içeren 49 dolarlık kit almasına da ihtiyacı var. Bu setle birlikte cihazın belirli onarımlarını gerçekleştirmek mümkün.