Bilim - Teknoloji Apple, Telegram'ın en son güncellemesini emoji yüzünden durdurdu
Paylaş
Apple, Telegram'ın en son güncellemesini emoji yüzünden durdurdu

Apple, tam iki haftadan fazla süredir beklettiği Telegram güncellemesini sonunda yayınladı.  Pavel Durov, bu güncellemenin çok önemli ve majör bir güncelleme olduğunu söyledi.

Telegram CEO’su Pavel Durov, uygulamalara “insanların kendilerini mesajlaşmada nasıl ifade ettikleri konusunda devrim yapacak” bir güncelleme hazırladıklarını ancak bunu yayınlayamadıklarını açıklamıştı. Bunun arkasında Apple’ın onaya gönderilen güncellemeyi tam iki haftadır kabul etmemesi yer alıyordu.

Haberin Devamı

Durov, bu süreç ile alakalı olarak kendilerine bir açıklama yapılmadığını belirtmiş ve haklı olarak bu duruma oldukça kızmıştı. Güncellemenin neden onaylamadığını bilmediklerini aktaran Durov, Telegram gibi bir uygulamada bunlar yaşanıyorsa, “ufak geliştiricilerin yaşadığını sorunları düşünemiyorum” demişti. Bu açıklamaların ardından Apple, tam iki haftadan fazla süredir beklettiği Telegram güncellemesini sonunda yayınladı.  Kullanıcılar artık mesajlarına birden fazla hareketli emoji ekleyebilecek. Telegram, bu yeni hareketli emoji paketlerine ‘Telemoji’ ismini vermiş.

Pavel Durov, bu güncellemenin çok önemli ve majör bir güncelleme olduğunu söyledi. Konu hakkında, “Bugünkü güncelleme, Telegram İfade Platformu, mesajlarda ve başlıklarda özel hareketli ifadeler, özel ifade paketleri, Telegram Premium’u hediye etme yeteneği, sesli mesajlar için yeni bir gizlilik ayarları ve daha fazlasını getiriyor” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı