Bilim - Teknoloji Apple, üreticilerine komisyon vereceği podcast programını duyurdu
Paylaş
Apple, üreticilerine komisyon vereceği podcast programını duyurdu

Apple, yeni Podcast uygulamasının aylık abonelik ve davet sistemini duyurdu. Şirket, Performans İş Ortakları Programı kapsamında ücretli aboneliklere bağlantı sağlayanlara abonelik ücretinin yarısı kadar komisyon ödeyecek.

Apple geçtiğimiz ay, yeniden tasarlanan Podcast'ler için planladıkları ücretli podcast aboneliği sistemini duyurdu. İçerik üreticilerin desteklenmesine de olanak tanıyan Apple Podcast Abonelikleri bu aydan itibaren kullanılabilir olacak.

Haberin Devamı

Apple’ın duyurduğu Podcast Abonelik ve Davet Programı ile, kullanıcılar reklamsız dinleme, bölümlere önceden erişme ve özel bölümler gibi avantajlara sahip olacak.

Apple Podcast’in yeni abonelik ve davet sistemi ile ayrıca podcast dinleyicileri pek çok ayrıcalığa kavuşurken aynı zamanda içerik üreticilerin ise para kazanması hedefleniyor.

Apple Performans İş Ortakları Programı kapsamında bir kişi veya kuruluş, sahip olduğu satış ortaklığı bağlantısı üzerinden kayıt olunan her ücretli podcast aboneliği için bir defaya mahsus olmak üzere abonelik ücretinin %50'si kadar komisyon kazanabilecek. Kısacası, ücreti 10TL olan bir podcast aboneliği yalnızca ilk sefer için geçerli 5TL kazandıracak.

Şirket yeni ortaklık programını: "Program için onaylandıktan sonra, size benzersiz bir ortaklık belirteci vereceğiz. Bu, tüm Apple Podcast bağlantılarınıza ekleyeceğiniz kısa bir alfasayısal karakter dizisidir. Bu simge size özeldir, bu bağlı bağlantılardan üretilen tüm podcast gelirini merkezileştirir ve üçüncü taraf bağlantı izleme hizmetleriyle uyumludur. Dinleyicilerinizden biri bu bağlantılara tıkladığında ve ücretli abone olduğunda, 30 gün içinde yapılan tüm podcast ile ilgili abonelik satın alımlarında ortaklık komisyonu alırsınız." ifadeleriyle açıklıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın ilerleyen dönemlerde Apple Müzik, iTunes ve Apple TV+ gibi platformlara da entegre etmek istediği sistem şu an Türkiye’de kullanılabilir değil.