Bilim - Teknoloji Apple ürünleri sağlık kuruluşlarının gelişimine katkı sağlıyor
Paylaş
Apple ürünleri sağlık kuruluşlarının gelişimine katkı sağlıyor

Yeni yayınlanan rapor Apple ürünlerinin kişisel sağlık, araştırma ve tıbbi bakım konularında kullanıcıların, geliştiricilerin ve sağlık kuruluşlarının gelişimine nasıl yardımcı olduğunu gösteriyor.

 

Apple ürünlerinin nasıl insanların sağlıklarıyla yakından ilgilenmelerini sağladığını ve sağlıkları ve güvenlikleri için nasıl akıllı bir koruyucu görevi üstlendiğini özetleyen yeni bir rapor yayınladı. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, geliştiriciler, sağlık kurum ve kuruluşları; insanlar ve sağlık bilgileri arasındaki engelleri ortadan kaldırırken gizliliği de elden bırakmamak için Apple aygıtlarını, özelliklerini ve API’larını kullanıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın sağlık alanındaki gelişim çabaları esas olarak iki kategoriye ayrılıyor. Raporda bu iki kategori, ilgili iki bölümde detaylandırılıyor. İlk bölümde, Apple’ın Apple Watch’ta ve iPhone’da yer alan kişisel sağlık ve fitness özelliklerine verdiği önem anlatılıyor. Uygulamaya geçirilebilen ve bilime dayalı kapsamlı bilgiler sunan bu özellikler, kullanıcıların sağlıklarını ve güvenliklerini korumasına yardımcı oluyor. İkinci bölümde, Apple’ın araştırmalar ve tıbbi bakım desteği için tıp topluluğuyla yaptığı çalışmalar paylaşılıyor. Her iki bölümde de, raporun sonunda yer alan Ekler ve Özet bölümleriyle birlikte, Apple teknolojileriyle yenilikler sunan üçüncü taraf geliştiricilerinden, sağlık kurumlarından ve kuruluşlardan çeşitli örnekler veriliyor.

Haberin Devamı

Rapor, Apple’ın sağlık ve fitness özelliklerinin şu dört temel niteliğinin genel bir değerlendirmesini içeriyor. Bunlar sağlık uygulamasında kullanıcılara sağlık bilgilerini depolayacak ve görüntüleyecek merkezi ve güvenli bir yer sunması, Apple Watch’un, kullanıcıların sağlığı için akıllı bir koruyucu görevi üstlenmesini sağlayan özellikler sunması, daha sağlıklı bir yaşam için kullanıcıların günlük sağlık ve fitness durumlarını iyileştirmelerini sağlayan özellikler sunması ve geliştirici araçları ile, yenilikçi üçüncü taraf sağlık ve fitness uygulamalarına imkan tanıması.