Bilim - Teknoloji Apple ürünlerine ilerleyen dönemde zam gelebilir
Paylaş
Apple ürünlerine ilerleyen dönemde zam gelebilir

Pandemi nedeniyle tedarik sorunu yaşamaya devam eden Apple'ın, arz- talep dengesindeki bozulmalar nedeniyle ürünlerine zam yapacağı iddia edildi.

Apple için parça üretimi yapan Foxconn, pandemi nedeniyle üretim sorunu yaşayan şirketlerden biri olmuştu. Firma, bu yüzden teslimat sorunu yaşanacağını iPhone üretiminin geride kalacağını öngörmüştü. Apple konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Apple, yaşanan sorundan kaynaklı 2022 yılının ikinci çeyreğinde iPhone, iPad ve Mac ürünlerinin arz- talep dengesini sağlamakta zorlandı. Firma, hala devam eden pandemi sorunu nedeniyle 2022 yılının üçüncü çeyreğinde de tedarik sorunu yaşayacağını düşünüyor.

Apple Mali İşler Müdürü Luca Maestri, Çin’de devam eden pandemi sorunun yüzünden müşteri talebini karşılayacak kadar ürün üretemediklerini duyurdu. Şirket, müşterilerine yeterli ürün ulaştıramadığı için Çin’deki tedarikçilerin yeniden başlama tarihine göre 4 ila 8 milyar dolar arası kayıp yaşayacak.

Tedarik sorununda en çok etkilenen Apple ürünleri, iPad’ler ve MacBook Pro’lar oldu. Tim Cook’a göre ilerideki zamanlarda tüm ürünler tedarik sorunundan etkilenecek

Haberin Devamı

Apple tedarik sorunu yaşamasından sonra ürünlerine zam geleceği konusunda resmi bir açıklama yapmadı.