Bilim - Teknoloji Apple, yeni iPad’i ve Watch Series 6’yı Türkiye’de satışa sundu
Paylaş
Apple, yeni iPad’i ve Watch Series 6’yı Türkiye’de satışa sundu

Apple, yeni iPad, Watch Series 6 ve Aple Watch Series SE’yi Türkiye’de satış sundu. İşte yeni iPad, Watch Series 6 ve Watch SE’nin Türkiye fiyatları ve dikkat çeken özellikleri...

Apple’ın geçen ay düzenlediği etkinlikte iPhone 12 bekleyen takipçilerinin karşısına çıkardığı yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE Türkiye’de satışa sunuldu. Kanda oksijen (Blood O2) sensörü ve uygulaması ile gelen Apple Watch Series 6’nın Türkiye’deki başlangıç fiyatı 3 bin 799 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Gümüş, altın, uzay grisi, mavi, gümüş ve RED alüminyum kasa seçenekleri olan Apple Watch Series 6’nın 40 mm’lik (130-200 mm arası bilek ölçülerine uygun) modelinde 3 bin 799 TL olan fiyat etiketi, 44 mm’lik (140-210 mm arası bilek ölçülerine uygun) daha büyük modelinde ise 4 bin 49 TL oldu.

Apple’ın akıllı saatleri için çıkardığı yeni işletim sistemi watchOS 7 ile gelen Apple Watch Series 6, Family Setup, uyku takibi, otomatik el yıkama algılaması, yeni antrenman türleri ve özel saat kadranları oluşturabilme ve paylaşabilme özellikleriyle geliyor.

Apple’ın yeni akıllı saatinde yer alan kanda oksijen uygulaması, yerleşik olarak bulunan ve kan oksijenini yüzde 70 ve yüzde 100 arasında ölçmek için tasarlanan özel bir algoritmadan yararlanıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden kanındaki oksijen düzeyinin nasıl değiştiğini, zaman içindeki eğilimleriyle takip edebiliyor.

Haberin Devamı

Apple Watch SE'nin başlangıç fiyatı ise 2699 TL

watchOS 7 ile gelen Family Setup ise ailenin iPhone’u olmayan çocuklarının ve daha yaşlı aile üyelerinin, Apple Watch’un bağlantı, güvenlik ve fitness özelliklerinden yararlanabilmelerine olanak tanıyor.

Apple akıllı saat ailesine yeni katılan SE modeli olan Apple Watch SE’de ise gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekleri bulunuyor. 40 mm’lik Apple Watch SE’nin Türkiye fiyatı 2 bin 699 TL olurken, 44 mm’lik Apple Watch SE’nin fiyatı ise 2 bin 949 TL olarak duyuruldu.

10.2 inç büyüklüğünde ekrana sahip yeni iPad

Apple, 10.2 inç büyüklüğünde ekrana sahip yeni iPad'ini de Türkiye'de satışa sundu. Üç farklı renk seçeneğine ek olarak 32 GB ya da 128 GB depolama alanına sahip.

1. nesil Apple Pencil desteğine sahip olan ekran, tüketicilerin çizimler yapabilmesi ya da not tutabilmesinde kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca dileyen tüketiciler, bu tableti Smart Keyboard desteği ile de kullanabiliyorlar. Bu sayede yeni iPad, bir dizüstü bilgisayar gibi klavye ile birlikte kullanılabilir hale geliyor.

Yeni iPad modeli, birkaç yıl önce piyasaya sürülen A12 Bionic işlemciden güç alıyor. iOS platformu için hala çok güçlü olan bu işlemci, yüksek kalitede oyun oynama ya da 4K video düzenlemeleri yapılabilmesine imkan tanıyor.

Haberin Devamı

Tabletin arkasında yer alan 8 MP çözünürlük sunan kamera ise 1080p 30 fps'de video çekimleri yapılabilmesine imkan tanıyor.

Apple, yeni tabletinin başlangıç fiyatı 3,199 TL. En tepe model olan SIM destekli 128 GB depolama alanına sahip versiyon ise 5,199 TL.

Apple, iPhone 12 serini ise 13 Ekim Salı günü Türkiye saati ie 20:00'da başlayacak olan online etkinlikte tanıtması bekleniyor.