Bilim - Teknoloji Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hangi isimle gelecek?
Paylaş
Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hangi isimle gelecek?

Apple’ın sanal ve artırılmış gerçekliği birleştiren karma gerçeklik gözlüğünü 2023’ün başlarında tanıtmasını bekleniyor. Şirket şimdiyse sanal ve artırılmış gerçekliği birleştiren gözlüğü için ticari marka başvuru sürecini başlattı.

Apple’a yakın kaynaklar, şirketin Reality One, Reality Pro ve Reality Processor gibi isimler için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Apple’ın AR/VR gözlük için Reality One veya Reality Pro isimlerini kullanacağı net değil.

Haberin Devamı

Reality Processor ise gözlük için özel tasarlanmış Apple silicon işlemci olabilir. İşlemcinin 2022 MacBook Air modelindeki M2 çipe benzer olması bekleniyor. Ayrıca ilk nesil gözlüğün görüntüleme iletişim hattını yöneten özel bir yardımcı işlemciye sahip olacağı söyleniyor.

2000 dolarlık fiyat etiketiyle çıkması beklenen başlığın iki adet süper yüksek çözünürlüklü ekran, çok sayıda kamera ve sensöre sahip olması bekleniyor.

Apple, sonbahardaki ilk etkinliğini 7 Eylül’de gerçekleştirecek. Şirketin bu etkinlikte AR/VR başlığı tanıtması beklenmiyor.