Bilim - Teknoloji Audi ve Porsche Formula 1'e girme kararı aldı
Paylaş
Audi ve Porsche Formula 1'e girme kararı aldı

Volkswagen (VW) Grubu CEO'su Herbert Diess, premium markaları Audi ve Porsche ile Formula 1'e katılmaya karar verdiklerini açıkladı.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, bugün yaptığı açıklamasında Audi ve Porsche’nin Formula 1’e gireceğini resmen açıkladı. CEO, Formula 1’de daha fazla para kazanılacağına ikna edilmesiyle kararın kesinleşeceğini belirtti. Volkswagen AG'nin spora girmesiyle birlikte şirket, Formula 1’i 8 sene domine eden Alman rakibi Mercedes’e doğrudan pistte meydan okuyacak. Fakat her iki marka da kendi araçlarını üretmeyecek.

Haberin Devamı

Karar, VW Grubu'nun bu yılın dördüncü çeyreği için yapılan planlama çerçevesinde alındı, ancak kaynaklar F1 yarışlarına girişin birkaç yıl sürebileceğini belirtiyor. 

Audi, bu sezona kötü bir başlangıç yapıp birden toparlayan ve şu anda motorunu Mercedes-Benz’den alan McLaren’e 500 milyon euroluk teklif sunacak. Bununla birlikte bir diğer yanda da Porsche, geçtiğimiz yıl pilotlar şampiyonasında galip gelen Red Bull ile uzun dönemli bir ortaklık kurmayı hedefleyecek.