Bilim - Teknoloji Berlusconi, TikTok'ta yoğun ilgi gördü
Paylaş
Berlusconi, TikTok'ta yoğun ilgi gördü

İtalyan siyasetinin alameti farikası Silvio Berlusconi, 25 Eylül seçimleri öncesi gençlerin gönüllerini fethetmek için TikTok'a girdi.

1994-95, 2001-06, 2008-11 arası dört hükümete başbakanlık eden ve son seçim anketlerinde önde giden sağcı ittifakın parçası olan Berlusconi, 85 yaşında TikTok kanalı açtı. "Merhaba millet, işte buradayım" diyerek başladığı ilk video milyonlarca kez izlendi. Bunun üzerine yayımladığı teşekkür videosunda Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ve Papa Francis'le birlikte düşen uçakta mahsur kalmasına dair bir fıkra anlattı. Ve yüz binlerce takipçi edinmeyi başardı.

Haberin Devamı

Berlusconi'nin genelde gençler tarafından eğlence içerikli videoların paylaşıldığı TikTok'u fethi, İtalya'da seçmen yaşının düşürülmesinin ardından geldi.

Eski başbakan, sandıkta Senato Başkanı seçilmesini sağlayacak gücü arkasına almak istiyor. Senato üyelerini belirlemek üzere oy kullanmak için seçmen yaş eşiği ise 25'ten 18'e indirildi. Bu da Z kuşağından 4 milyon gence daha parlamentonun üst kanadı için oy kullanma hakkı kazandırdı.