Bilim - Teknoloji Bir kadın sosyal medya kullanımıyla bağlantılı hapis cezasına çarptırıldı
Paylaş
Bir kadın sosyal medya kullanımıyla bağlantılı hapis cezasına çarptırıldı

Suudi Arabistan’da Nurah bin Said el Kahtani isimli bir kadın, terör mahkemesi tarafından sosyal medyayı “kamu düzenini bozacak şekilde kullanmak” gerekçesiyle hapsi cezasına çarptırıldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, insan hakları grubu Dawn’ın (Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi) ulaştığı belgelere göre, Suudi Arabistan’da özel ceza mahkemesi Nurah bin Said el Kahtani’ye “interneti Suudi Arabistan’ın toplumsal dokusunu bozacak şekilde kullanmak” gerekçesiyle 45 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Dawn, belgelerin doğrulanmış Suudi kaynaklardan alındığını söyledi.

Dawn Körfez Bölgesi Direktörü Abdullah Alaoud, Kahtani’nin “yalnızca görüşlerini Twitter’da paylaşmak” nedeniyle cezalandırıldığını söyledi.

Kahtani’nin Twitter’ı kendi adıyla kullanmadığı biliniyor.

Suudi Arabistan’da geçen haftalarda, Leeds Üniversitesi’nden doktora öğrencisi Salma el Şihab isimli bir kadın da ülkesine döndükten sonra sosyal medya hesabı ve paylaşımları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Şihab’ın davasında mahkeme belgeleri, kadının Twitter’da “kamusal düzensizlik ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturan hesapları takip ettiği” ve bazı durumlarda sürgündeki muhalif isimlerin tweetlerini paylaştığı gerekçesiyle tutuklandığını göstermişti.

Haberin Devamı