Bilim - Teknoloji BlackWidow V3 TKL'de mekanik anahtarlara geçildi
Paylaş
BlackWidow V3 TKL'de mekanik anahtarlara geçildi

Razer, minimalist bir kuruluma ek mekanik anahtarlar tercih eden oyuncular için BlackWidow V3 TKL klavyesini geliştirdi. Onur Binay/posta.com.tr

Blackwidow V3 TKL, mat siyah renk düzeni, 16,8 milyon renkli RGB arka aydınlatmasıyla şirketin diğer klavyelerine epey benziyor. Belki de tek sürpriz, yılan logosunun arkadan aydınlatmalı olmaması, bu da onun şirketin diğer ürünlerinde olduğundan çok daha incelikli olmasını sağlıyor. V3 TKL, alüminyum üst plakayla birlikte yaklaşık 840 gram ağırlığında. RGB kapalıyken klavyeye baktığınızda tuşları görmeniz biraz zor. Bu nedenle çoğu insan ışıkları her zaman açık tutabilir. Burada sayısal tuş takımı, özel medya tuşları ve ses düğmeleri yok.

Haberin Devamı

Klavye, Yeşil ve Sarı olmak üzere iki farklı anahtarlar seçeneğiyle geliyor. Yeşil anahtarlar 50 g çalıştırma kuvveti, 1,9 mm çalıştırma noktası ve 4 mm hareket mesafesine sahip.  Yazı yazma ya da diğer düzenlemeleri, ellerinizde kramp endişesi duymadan uzun süre yapabilirsiniz. Bir oyun klavyesi olarak da BlackWidow V3 TKL yazı yazmak için oldukça rahat. Klavyeyle oyun oynarken rakipleri kadar hızlı tepki verebiliyor. Valorant ya da Warzone’da fark edilir bir gecikme yaşatmıyor. Buraya Razer Chroma desteği de getirildi. Fortnite ve Apex Legends gibi oyunlar da dahil olmak üzere 150'den fazla oyun için klavyenin arka aydınlatmasını oyun koşullarına göre değiştirmek için bu teknoloji kullanılabilir.

Haberin Devamı

Razer Synapse ile de Oyun Modu arasında geçiş yapabilirsiniz. Yine Synapse ile RGB'nin parlaklığını değiştirebilir, ne kadarlık bir boşta kalma süresinden sonra klavyenin kapanması gerekip gerekmediğine karar verebilir veya önceden yapılandırılmış 11 RGB efektinden birini seçebilirsiniz. HyperShift olarak belirtilen tuşa basılı tutarsanız her tuşa ikincil bir işlev veren HyperShift'i de kullanabilirsiniz. Ancak klavyede yerleşik depolama özelliği yok. Değişiklikler yalnızca Razer Synapse'e kaydediliyor.