Bilim - Teknoloji BTW ne demek, Türkçesi nedir? BTW açılımı nedir, ne için kullanılır?
Paylaş
BTW ne demek, Türkçesi nedir? BTW açılımı nedir, ne için kullanılır?

Genelde BTW İngilizce kısaltma şeklinde öne çıkıyor ve anlamı bakımından da birçok kişi tarafından çok fazla merak ediliyor. Bu konuda da özellikle İngilizce dilini merak eden kişiler internet üzerinden çok sayıda araştırmalar yapıyor. Peki, BTW kısaltması nedir? BTW hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

İngilizce dilinde genel olarak bazı kısaltmalar yer alır. Aynı zamanda bu kısaltmalar da çok sık kullanılan anlamlar üzerinden yapılır. Bu konuda ele alınacak olan kısaltmalardan biri de BTW şeklinde öne çıkar.

Haberin Devamı

BTW NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?

Günlük hayatımızda yaşamımız içinde bazı kelimeler kısaltmalar üzerinden değerlendirilir. İngilizce şeklinde olan bu kısaltmalardan biri de BTW olarak karşımıza çıkar. Genel tanımı ile by the way kelimesinin bir anlamı olan BTW, Türkçe olarak da bu arada kelimesi şeklinde kullanılır.

Bunun yanında BTB de between anlamı ile Türkçe olarak arasında şeklinde kullanılır. Fakat burada between anlam olarak 2 kişi arasındaki yaşanan bir durumu öne çıkarıyor. 

BTW KISALTMASI AÇILIMI NEDİR, NE İÇİN KULLANILIR?

Çok sık kullanılmaya başlanan BTW kısaltması da 2 farklı anlam şeklinde değerlendirilir. Aslından her 2 anlam da İngilizce kelime olarak, gündelik yaşamımızda daha kolay kullanım sağlamak için öne çıkan kelimelerdir. BTW bu arada ya da arasında şeklinde tanımlanır. BTW sosyal medyada ve de günlük konuşmalarda amacına uygun olarak, farklı yerlerde anlamı ile birlikte kullanılır.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA BTW KULLANIMI

Genel olarak, pek çok kişinin çok fazla vakit geçirdiği sosyal medyada kullanılan farklı kelimelerin anlamları da merak edilip, araştırılıyor. Özellikle BTW kelimesinin de açılımı ve Türkçe karşılığı çok yaygın bir şekilde kullanıldığı için, merak edilen kelimeler arasında yer alır.

Genelde adına bakıldığı zaman da İngilizce bir ifadeyi temsil etmesi ve dünya genelinde de ortak bir anlam içeriği şeklinde değerlendirildiğinden bu şekilde kullanılır. Bu doğrultuda, bakacak olursak By the way ele alındığı zaman anlamı ile birlikte değerlendirilir.

Bu anlam İngilizce dilinden Türkçeye çevrildiğinde de bu arada şeklinde ön çıkar. Kısacası, bu anlam bir cümleye başlarken veya da bir cümleyi anlatmak istendiğiniz zaman kullanılır. Bu şekilde de sosyal medyada pek çok kişi daha kolay bir biçimde lafa girmiş olur.