Bilim - Teknoloji Büyük firmalar Twitter reklamlarını sırasıyla durduruyor
Paylaş
Büyük firmalar Twitter reklamlarını sırasıyla durduruyor

Twitter'daki yönetici değişiklikleri ve Elon Musk'ın içerik denetleme planlarındaki tutumu nedeniyle büyük reklam verenler, Twitter’ın bu hareketlerinden endişe duyuyor. Bu nedenle de şirketler Twitter reklamlarını durdurmaya başladı.

Gıda şirketi General Mills, Oreo yapımcısı Mondelez International, Pfizer ve Volkswagen’in ardından konuya yakın kaynaklara göre Audi, şirketin Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra Twitter reklamlarını geçici olarak durdurdu.

Haberin Devamı

Twitter reklamlarını durdurduklarını açıklayan son şirketler Audi ve gıda şirketi General Mills oldu. Bir süre önce General Motors’da Twitter reklamlarını durdurma kararı almıştı. Bu firmaların ve reklam verenlerin sayıları ise artmaya devam ediyor.

Elon Musk, Coca-Cola, Unilever ve Google gibi müşterilere sahip olan dünyanın en büyük reklam şirketi WPP PLC başta olmak üzere çeşitli reklam şirketleriyle görüşmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen toplantılarda Twitter’ın reklam verenler için güvenli olduğu, gelecekte de botların kaldırılmasıyla daha güvenli olacağı vurgulanıyor.