Bilim - Teknoloji Çalışanların yüzde 89'u, Twitter'ın başarısız olacağını düşünüyor
Paylaş
Çalışanların yüzde 89'u, Twitter'ın başarısız olacağını düşünüyor

Bir anket çalışması, Twitter çalışanlarının Elon Musk'a güvenmediğini ortaya çıkardı. Buna göre çalışanların yüzde 89'u, Elon Musk yönetimindeki Twitter'ın başarılı olacağına inanmıyor.

Kullanıcıların anonim kaldıkları iş yeri forumu Blind üzerinden yapılan bir ankete göre, Twitter çalışanları Elon Musk'a güvenmiyor. Hatta çalışanların yüzde 89'u, Elon Musk yönetimindeki Twitter'ın başarılı olacağına inanmıyor. 442 doğrulanmış Twitter çalışanını kapsayan ankete göre Twitter'da çalışmayı ailelerine veya arkadaşlarına tavsiye edenlerin oranı ise yüzde 2'de kaldı.

Haberin Devamı

Yapılan araştırma, Twitter'daki işten çıkarma sürecine çalışanların bakış açısını da gözler önüne serdi. Twitter çalışanlarının yalnızca yüzde 1'lik bölümü, işten çıkarma sırasında empati yapıldığını ve 'onurlu' davranıldığını düşünüyor. 

Altı yıldır Twitter için çalışan Eric Frohnhoefer adlı kişi, Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle kovuldu. Elon Musk'ın paylaşımlarını yanıtlayan ve bazı yanlış bilgileri düzelten Frohnhoefer'a yanıt veren Musk, "Kovuldun" ifadesini kullandı.

Olay üzerine Forbes'in ulaştığı mühendis, şu an için resmi bir kovulma bilgisinin gelmediğini ifade etti. Frohnhoefer, beklediği gelişmeyi yakın bir gelecekte alacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili açıklamalarında Musk ve Twitter ekibini kast ederek, "Hepsi bir avuç korkak." dedi.

Haberin Devamı