Bilim - Teknoloji Clutch Wireless, Android ve PC’deki oyunlarla uyumlu hale geldi
Paylaş
Clutch Wireless, Android ve PC’deki oyunlarla uyumlu hale geldi

HyperX, mobil ve PC oyunları için tam boyutlu standart kontrol düzeni ve tutma kolları üzerindeki dokulu yüzeyiyle rahat kullanım sağlayan Clutch kablosuz kontrol cihazını kullanıma sundu. Clutch Wireless, Android cihazlarda ve PC'de kontrol cihazı destekli oyunlarla uyumlu. Onur Binay/posta.com.tr

HyperX Clutch Wireless, taşınabilirliğe katkıda bulunan diğer standart kumandalardan biraz daha küçük. Hafif olması da taşınabilirliğe katkı sağlıyor. Kumandanın ortasında biri ana sayfa olmak üzere beş  adet düğme var. Bunların üzerinde, hangi oyuncu olduğunuzu veya tek oyunculu oynuyorsanız pil seviyenizi gösteren dört adet ışık var. Kontrol cihazının altındaki küçük kayan düğme, kullanımı kolaylaştırmak için farklı bağlantılar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Seçenekler arasında Bluetooth, 2.4 GHz veya kablolu yer alıyor. Bluetooth işlevini bilgisayarınızda hali hazırda bulunan Bluetooth adaptörüyle kullanamıyorsunuz.

Haberin Devamı

Kumandanın şekli standart ama normal bir Xbox kumandasından daha rahat hissettiriyor. Bunun nedeni biraz daha küçük olması ve ellerinize daha iyi oturması olabilir. Kontrolcü, telefonunuzu tutan ve çıkarılabilir mobil bir klipsle geliyor. Bu ek, oldukça dayanıklı ve tek başına telefon sehpası olarak kullanılabiliyor. Bunu ekstra bir aparata ihtiyaç duymadan doğrudan kumandaya takabilirsiniz. Klipsi kullanırken aynı zamanda cihazınızı da şarj edebilirsiniz. Birlikte verilen iki metre USB-C şarj kablosu, PC bağlantısı için de kullanılabiliyor. Kumandanın kablosuz kullanım için pil ömrü yaklaşık 19 saat. Bu ürünün ana özelliği, hem Android telefonlar hem de PC ile uyumlu olması. İkisi arasında kolay bir şekilde geçiş yapabildiğinden, kumanda bulut oyunları için de ideal.

Haberin Devamı

Düğmeler, D-pad, oyun çubukları ve tetikleyiciler, Xbox’ın kumandasıyla aynı oldukları için çok tanıdık geliyor. Bunların hepsi işini iyi şekilde yapabiliyor. Tıpkı standart düğmeler gibi özellikle dokunsal hissettirmiyorlar. Joystick’lerin hareket noktası iyi, kazara onları itmenin bir yolu yok.