Bilim - Teknoloji Corona virüs akıllı telefon satışlarını kötü etkiledi
Paylaş
Corona virüs akıllı telefon satışlarını kötü etkiledi

Strategy Analytics'in son araştırmasına göre, küresel akıllı telefon gönderileri 2020 Şubat ayında yıllık bazda yüzde 38 geriledi. Dünya çapında akıllı telefon pazarının tarihindeki en büyük düşüştü. // Onur Binay - posta.com.tr

Corona virüs, mobil cihaz satışlarını da olumsuz etkiledi. Araştırma şirketi Strategy Analytics’in verilerine göre, küresel akıllı telefon satışları, geçtiğimiz şubat ayında 2019’un aynı dönemine kıyasla keskin bir düşüş yaşadı.

Haberin Devamı

2019’un şubat ayında dünya genelinde 99.2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşmişti. 2020’nin şubat ayında ise bu sayı 61.8 milyon olarak açıklandı. Bu da yıllık bazda yüzde 38 oranında bir düşüş demek.

Strategy Analytics direktörü Linda Sui, “Akıllı telefon talebi, geçtiğimiz ay Asya'da çöktü. Covid-19 salgını dünya çapındaki gönderileri etkiledi. Bazı Asya fabrikaları akıllı telefon üretemedi, ancak birçok tüketici perakende mağazaları ziyaret edip yeni cihazlar satın alamadı” dedi.

Strategy Analytics Genel Müdürü Neil Mawston ise, “Şubat 2020’de dünya çapında akıllı telefon pazarı tarihindeki en büyük düşüşü gördü. Çin'de akıllı telefonların arzı ve talebi, Asya genelinde çöktü ve dünyanın geri kalanında yavaşladı. Akıllı telefon endüstrisinin unutmak isteyeceği bir dönem” dedi.

Haberin Devamı