Bilim - Teknoloji DARPA, uydular arası iletişimi hızlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı
Paylaş
DARPA, uydular arası iletişimi hızlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), çeşitli uydu dizilimleri arasında bilgi aktarımı sağlayacak düşük maliyetli, yeniden yapılandırılabilir bir optik iletişim terminali oluşturmayı amaçlayan Uzay Tabanlı Adaptif İletişim Düğümü (Space-BACN) programının 1. Aşaması için Intel ile anlaştı.

Space-BACN uydu terminali, uydu dizilimleri arasında iletişimi mümkün kılacak ve böylece verilerin gezegenin herhangi bir yerine ışık hızında gönderilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

DARPA, çok sayıda özel sektör kuruluşuna ait on binlerce uydunun alçak dünya yörüngesinden (LEO) geniş bant hizmetleri sunduğu bir gelecek planlıyor. Space-BACN'in amacı, askeri/devlet ve ticari/sivil uydu dizilimleri arasında kesintisiz iletişim sağlayan bir uydu interneti oluşturmak. Program, tasarlanmakta olan terminalin katılımcı dizilim sağlayıcıları arasında birlikte çalışabilirlik sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılabilir olmasına imkan vermek için ortaklar arasında işbirliğini tesis edecek.

DARPA, uydu dizilimleri arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için hem mevcut hem de yeni iletişim standartlarını ve protokollerini destekleyecek yeniden yapılandırılabilir bir optik modem tasarlamak üzere Teknik Alan 2 (TA2) için II-VI Aerospace and Defense ve Arizona State University ile birlikte Intel'i seçti. 

Haberin Devamı

Intel, optik modem çözümünü, sahada programlanabilir kapı dizisi (FPGA) ürün grubundan uzmanları, Montaj Test Teknolojisi Geliştirme (ATTD) bölümünden paketleme teknolojisi uzmanlarını ve Intel Laboratuvarları'ndan araştırmacıları bir araya getirerek geliştiriyor.