Bilim - Teknoloji Dell'in sade tasarımı sizi yanıltmasın
Paylaş
Dell'in sade tasarımı sizi yanıltmasın

Dell’in yeni nesil oyuncu dizüstü sistemi, ergonomik yapısı, ışıklandırmalı su sıçramalarına karşı dayanıklı klavyesi ve 4K IPS ekranı ile tüm gözleri üzerine çekmesini biliyor. Intel Core i7 işlemci ile birlikte GTX1050Ti grafik yongası, M.2 SSD diski ve 16 GByte belleği sayesinde müthiş bir sistem ve oyun performansına ulaşıyor

Dell yeni nesil Inspiron 15 oyuncu dizüstü ailesinde, Nvidia Pascal grafik yongası ve Intel’in yeni nesil Kaby Lake işlemci ailesinden faydalanıyor. Özenle seçilmiş donanım birleşenleri sayesinde özellikle oyunculara önemli bir avantaj sunmayı planlayan Dell, yüksek perfromansın yanı sıra uygun fiyat politikası ile piyasaya giriş yaptı.

Yuvarlatılmış kenarlarla ilk bakışta oldukça sade görünen Dell Inspiron 15 7567’in mat siyah renkli kasa sistemi sizi yanıltmasın. Kırmızı renkli kocaman soğutma ızgaraları, bu kasa sistemin altında bir performans canavarı olduğunu kullanıcıya gösteriyor. Hatta, ön tarafta kırmızı renkli bir kafes tasarımına sahip olan Dell Inspiron 15 7567, arka kapaktaki kırmızı Dell logosu ile oldukça agresif bir görünüme bürünüyor.

Bu bizim oldukça hoşumuza giden bir özellik. Çünkü bu ürün benzer oyuncu dizüstü sistemlerle kıyasla abartılı ve çok renkli bir tasarıma sahip değil. Dell, bu ürün ile birlikte sade tasarımla da agresif olabileceğini çok güzel örnekliyor.

DAHA RAHAT KULLANIM ALANI


Üst seviye bir malzeme seçimi ve başarılı bir işçiliğe sahip olan olan bu ürün, ne yazık ki parmak izine karşı hassas. Bununla birlikte ön kapak hafif de olsa esniyor. 2.6 kg’lik ağırlık bu tarz bir ürün için normal sayılabilecek bir değer. Benzer bir durum 26 mm’lik kalınlık değeri için de geçerli.
Dell Inspiron 15 7567’in yan kenarlarına baktığınızda arabirim bağlantı görülüyor. Bu bağlantıların konumları iyice düşünülmüş olduğunu söylemeliyiz. Örneğin Gigabit ethernet ve HDMI bağlantısı daha çok arka tarafta konumlandırılmış. Bunun avantajı bu sayede daha rahat bir kullanım alanı sunuluyor. Thunderbolt destekli USB Type-C bağlantısı ise ne yazık ki yer almıyor.

Dell Inspiron 15 7567, SD kart okuyucusu, Bluetooth 4.2 standardı, 720p kamera ile birlikte en güncel 802.11ac WiFi standardını üzerinde barındırıyor. Kullanılan Chiclet klavye, iyi bir tuş hissi veriyor. Oldukça sessiz olan bu klavye, 10 parmak kullanıcılarına da hitap ediyor. Numpad’in yer alması elbette önemli bir özellik. Bununla birlikte iki aşamalı bir ışıklandırmanın olması da ciddi bir avantaj. Ama ondan da önemlisi su sıçramalarına karşı korunaklı olması.

4K çözünürlüğe IPS ekrana sahip

Dell Inspiron 4K çözünürlüğüne bir IPS ekranına sahip. Bu ekran ile birlikte Truecolor yazılımı yüklü ve en üst modda çalıştırılıyor. Bu çok beğenmediğimiz bir durum. Çünkü üst modda sarı renk yoğun olarak kullanılıyor ve renk sıçaklığı da fazlasıyla yüksek. Bununla birlikte parlaklık değeri ciddi anlamda düşüyor ve renk doğruluğu nda sapmalar meydana geliyor. Bu özelliği kapattığımızda ise parlaklık değeri maksimum yüzeye çıkıyor ve IPS panelin TN panellere göre avantajları ortaya çıkıyor. Siyah değeri ile fark yaratan IPS panel, yüksek kontrast değeri ile de başarılı bir görüntü oluşturuyor. Bununla birlikte ekrana farklı açılarla bakabiliyorsunuz ve dış ortamlarda bile rahat bir kullanım sunuyor.
Yalnız şunu da belirtmekte fayda var. IPS paneller kendi içlerinde de kalite farkları oluşturabiliyorlar. Öyle anlaşılıyor ki, Dell bu üründe üst seviye bir IPS panel kullanılmadı. Oyuncular oyun oynarken bu farkı anlamayabilirler. İşin içine resim ve video işleme girdiğinde ise özellikle uzman kişiler bu farkı fazlasıyla anlayacağını düşünüyoruz.

Oyun ve sistem performansını görmek için buraya tıklayınız

Haberin Devamı