Bilim - Teknoloji DisplayPort 2.1 standardı açıklandı
Paylaş
DisplayPort 2.1 standardı açıklandı

VESA, DisplayPort 2.0‘ın yerini alan ve geriye dönük uyumluluk sağlayan DisplayPort 2.1 standardını yayınladı.

UHBR (Ultra yüksek Bit Hızı) özellikli ürünler de dahil olmak üzere, önceden sertifikalandırılmış tüm DisplayPort 2.0 ürünleri aslında DisplayPort 2.1 özelliklerinin tamamını destekleyecek. Buna ekran kartları, bağlantı istasyonları, monitörler, DP40/DP80 kabloları da dahil.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, standart DP kablosundan USB4 bağlantısına ve DP USB-C konektörüne kadar tüketiciler için sunulan çeşitli bağlantı standartlarıyla birlikte daha iyi verimlilik sunuluyor. DisplayPort tünellemesinin USB4 bağlantısı üzerinden diğer I/O veri trafiğiyle daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yeni bir DP bant genişliği yönetim özelliği de buraya eklendi.

VESA, DisplayPort 2.1 ile gelişmiş yeteneklere ve iki metreyi aşan daha uzun kabloların kullanımına izin verecek. Konu hakkında “VESA sertifikalı DP40 kablolar, dört şeritli UHBR10 bağlantı hızını (10 Gbps) destekliyor ve maksimum 40 Gbps verim sağlıyor. VESA sertifikalı DP80 kablolar ise dört şeritli UHBR20 bağlantı hızını (20 Gbps) desteklerken maksimum 80 Gbps verimlilik sunuyor” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı