Bilim - Teknoloji Dünya Sağlık Örgütü corona virüs için WhatsApp hattı kurdu
Paylaş
Dünya Sağlık Örgütü corona virüs için WhatsApp hattı kurdu

WhatsApp, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), UNICEF, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Fact-Checking Network'ün (IFCN) de katkılarıyla Koronavirüs Bilgi Merkezi Hattı kuruldu.

+41 79 893 18 92 numaralı hat, tüm dünyadan vatandaşların coron virüsle ilgili doğru bilgiye ulaşmasını amaçlıyor. Bilgi hattından salgına ilişkin son istatistiklere, korunma yollarına, seyahat önerilerine ve merak edilen soruların yanıtlarına ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Botla iletişim kurmak veya en azından botun cevaplarını anlayabilmeniz için İngilizce bilmeniz şart. Ancak botun sunduğu bilgilere ulaşmak oldukça kolay. Kullanıcılar, bota “Hi” yazdıktan sonra karşılarına gelen yanıtta bir tür menü sunuluyor. Burada bilgi kategorileri hızlı erişim için numaralandırılıyor veya bir emojiyle eşleştiriliyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Yöneticisi Achim Steiner şunları söyledi:

Dünyadaki yerel topluluklara güncel bilgiler sunmak ve onlardan bilgi almak, virüsün önlenmesi çabalarında önemli bir yere sahip. WhatsApp gibi özel sektör şirketleriyle ortaklıklar, Dünya Sağlık Örgütü ve yerel sağlık görevlilerinin gerçek zamanlı bilgilendirilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

WhatsApp Başkanı Will Cathcart ise şu açıklamayı yaptı:

Kullanıcılarımızın WhatsApp'ı bu kriz anında her zamankinden daha fazla kullandıklarını biliyoruz. İnsanların birbirleriyle kolayca bağlantı kurmasına yardımcı olabilecek bir kaynak sağlamak istedik. Ayrıca, söylentileri ortadan kaldırmak için IFCN ile ortaklık yapabilmekten mutluluk duyuyoruz. Güncel bilgi sağlayabilmek için dünyanın dört bir yanındaki sağlık bakanlıklarıyla doğrudan çalışmaya devam edeceğiz.