Bilim - Teknoloji Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye’ye geliyor
Paylaş
Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye’ye geliyor

Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi, büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bursa’ya gelecek 70’ten fazla astronot, 5 gün boyunca havacılık ve uzay tutkunları ile bir araya gelecek.

Azra Şahin - Posta.com.tr Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle hayata geçirilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Uzay Kaşifleri Derneği'nin (Association of Space Explorers- ASE) düzenlediği Planetary Congress'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ İSİMLER KATILACAK

25-29 Eylül tarihlerinde Bursa'da gerçekleşecek kongrede uzayda yaptıkları çalışmalarla adını duyurmuş astronot ve kozmonotlar uzay farkındalığını artırmak için çalışmalarda bulunacak. Kongrede, Artemis II göreviyle Ay yörüngesine gidecek aracın pilotu Amerikalı Victor Grover’dan, iki görevde uzayda toplamda 191 gün kalmış Çinli Junlong Fei’ye, uzayda 747 gün geçiren Rus Kozmonot Sergei Andeev’den, Kanada eski Genel Valisi Astronot Julie Payette’e kadar 19 ülkeden 70’in üzerinde astronot ve uzay çalışmaları konusunda öncü isimler yer alacak.

‘TÜRKİYE UZAY PROGRAMI MEYVELERİNİ ALIYOR’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “19 ülkeden dünyaca ünlü 70’in üzerinde astronotun ülkemize gelmesi, Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın meyvelerini almaya başladığımızın nişanesi. Bu tür etkinlikler ilerleyen dönemlerde daha da artacaktır” İfadelerini kullanarak etkinliğin önemini vurguladı.

Haberin Devamı