Bilim - Teknoloji E-scooter sürücülerinin yaralanma oranı motosikletlilere göre daha yüksek
Paylaş
E-scooter sürücülerinin yaralanma oranı motosikletlilere göre daha yüksek

Yeni bir çalışmaya göre elektrikli scooter sürücülerinin yaralanma oranı, motosiklet, bisiklet ve araba yaralanmalarına kıyasla daha yüksek.

Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles (UCLA) bilim insanları, 1 Ocak 2014 ile 14 Mayıs 2020 tarihleri arasında Los Angeles'ta 180 kliniğe ve 2 hastaneye başvuran hastaların kayıtlarını inceleyerek yeni bir araştırma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tahmini yaralanma oranlarını paylaşan bilim insanları, her bir milyon sürüş için e-scooter ile yaklaşık 115 yaralanma, motosiklet ile 104 yaralanma ve bisiklet ile yalnızca 15 yaralanma yaşandığını düşünüyor.

Araştırmacılar, özellikle motosikletle e-scooter yaralanmalarını kıyasladıklarında e-scooter'ların motosikletlere kıyasla daha düşük hızlara sahip olmasına rağmen e-scooter sürücülerin daha az koruyucu kıyafet giymelerinin ve çoğunluğunun kask takmamasının yaralanma oranlarını artırdığını belirtti.

Araştırma ekibi, e-scooter yaralanmalarının motosiklet yaralanmalarından daha az şiddetli ve daha az ölümcül olabileceğini belirtmekle beraber e-scooter yaralanma oranlarına ilişkin sayıların hafife alındığını düşünüyor.

Haberin Devamı