Bilim - Teknoloji Elon Musk, 8 bin çalışanın daha işine son verdi
Paylaş
Elon Musk, 8 bin çalışanın daha işine son verdi

Twitter’ı satın alan Elon Musk, 4 yöneticisini kovduktan sonra 8 bin çalışanın daha işine gece yarısı maili ile son verdi.

Twitter'ı geçen hafta 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın 3 bin 700 kişiyi işten çıkaracağı söyleniyordu. Şirket içinde büyük panik meydana getiren bu söylenti sonrası dün gece başlayan e-posta zinciri, çalışanları üzdü. Şirket geçtiğimiz gece dünya genelindeki 8 bin personeline gönderdiği e-postalarla toplu işten çıkarmaları bildirdi.

Haberin Devamı

Çalışanlara gönderilen iç yazışmada, "Twitter verilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla ofisler geçici kapatılacak ve tüm yaka kartı erişimleri askıya alınacak" ifadeleri yer aldı. Başka ülkelerdeki saat farkı nedeniyle binlerce çalışan, kovulduklarını bildiren e-postayı uyurken aldı. Toplu mesajların ardından ABD'deki Twitter çalışanları, iş e-posta hesaplarına artık erişemediklerini ve iş dizüstü bilgisayarlarına giriş yapamadıklarını fark etti.

Twitter'ın işten çıkarmalara başlarken ofislerini geçici olarak kapattığı ve çalışanların iç sistemlerine erişimini kestiği bildirildi. ABD basınında yer alan haberlerde, şirketin işten çıkarmalardan etkilenen çalışanları bilgilendirmeye başladığı belirtildi. İşten çıkarılmaların başladığını öğrenen öfkeli çalışanlar, bu olayı Twitter'da paylaşmaya başladı. Çalışanlar platformda One Team (tek ekip) ve Love Where You Worked (çalıştığın yeri sev) etiketleriyle birbirlerine destek mesajları paylaştı.

Haberin Devamı