Bilim - Teknoloji Elon Musk: Hong Kong gibi bir özel yönetim bölgesi olabilir
Paylaş
Elon Musk: Hong Kong gibi bir özel yönetim bölgesi olabilir

Ukrayna'nın Kırım'ı Rusya'ya bırakmasını tavsiye ederek tepki çeken Tesla CEO'su Elon Musk, bu sefer de Çin'e Tayvan üzerinde sınırlı kontrol hakkı verilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Elon Musk, Financial Times'a verdiği söyleşide, "Benim tavsiyem Tayvan için herkes tarafından makbul görülecek şekilde bir özel yönetim bölgesi oluşturulmasıdır. Tahminen herkesi memnun etmez. Bence bunun yapılması mümkün. Hatta Hong Kong'dakinden daha hafif bir düzenleme yapılabilir" dedi.

Haberin Devamı

Tayvan'da çatışmanın kaçınılmaz olduğunu düşündüğünü belirten Musk, bunun yaşanması durumunda sadece Tesla ve Apple'ın değil, tüm küresel ekonominin etkileneceğini ifade etti.

Tesla'nın Şangay'da büyük bir fabrikası bulunuyor. Bu fabrika, Tesla'nın geçen seneki küresel teslimatlarının neredeyse yarısını yaptı.

Musk bu hafta "Ukraya-Rusya arasında barış" planı önerilerinde bulunduğu Twitter paylaşımlarında Musk, Rusya'nın geçen hafta yasa dışı bir şekilde ilhak ettiği dört Ukrayna bölgesinde Birleşmiş Milletler kontrolünde tekrar oylama yapılmasını önerdi. Musk, "Halkın iradesi o yöndeyse Rusya çıkar" yazdı.