Bilim - Teknoloji Elon Musk, takipçi rekoru kırmaya çok yaklaştı
Paylaş
Elon Musk, takipçi rekoru kırmaya çok yaklaştı

Kısa süre önce 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alan Elon Musk, sahibi olduğu platformda takipçi sayısını da giderek artırıyor. Sosyal medya analistleri, Musk'ın 17 Ocak'ta Twitter'ın bir numaralı sosyal medya fenomeni olacağını tahmin ediyor.

Elon Musk'ın Twitter hesabı halihazırda 120 milyon takipçiyle eski ABD Başkanı Obama'nın hesabının (130 milyon) ardından en çok takip edilen ikinci hesap.

Haberin Devamı

Sosyal medya analiz şirketi Social Blade'ten istatistikçiler, Musk'ın takipçi sayısının Twitter'ı satın aldığından beri arttığını söylüyor.

Daha önce sosyal medya endüstrisinde, platformun CEO'sunun aynı zamanda en çok takip edilen kişi olduğu bir durum gerçekleşmemişti. Ancak Musk ile bu durum değişti.

Musk, geçtiğimiz 12 ayda 268 bin 03 takipçi kazandı. Kaybettiği takipçi sayısı ise günde sadece beşti.

Öte yandan Twitter'da toplu işten çıkarma yapan Musk'ın, 12 Kasım'da 200 bin takipçi kaybetmesi de dikkat çeken detaylardan biriydi. Ancak Musk için popülerlik zirveye ulaşmaya çok yakın.

Twitter'ı satın aldığından beri 8,6 milyon takipçi kazanan Musk, yalnızca yedi yeni kişiyi takip etti ve takip ettiği toplam kişi sayısı sadece 130'a çıktı.

Haberin Devamı