Bilim - Teknoloji Elon Musk ve Jack Dorsey’in gizli mesajları ortaya çıktı
Paylaş
Elon Musk ve Jack Dorsey’in gizli mesajları ortaya çıktı

Elon Musk ile Twitter arasında süregelen davada, Musk ve Dorsey'in arasındaki mesajlar ortaya çıktı. Ayrıca kanıtlar yatırımcı Jason Calacanis ve ABD'li komedyen Joe Rogan ile yapılan yazışmaları da içeriyor.

Ortaya çıkan konuşmalarda, eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’in 44 milyar dolarlık anlaşmadan bir yıl önce Elon Musk’ı Twitter’a dahil etmeye çalıştığı görüldü.

Haberin Devamı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaya yönelik tartışmalı girişimi sırasında, eski CEO ve Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Tesla CEO’suna platformun “bir vakıf tarafından finanse edilen açık kaynaklı bir protokole dayanması gerektiğini” söyledi. Dorsey Twitter yönetim kurulundan ayrılmadan önce gönderdiği mesajında Musk, Dorsey’in ifade ettiği vizyonu “oldukça ilginç” olarak nitelendiriyor.

Yazışmalar, Musk’ın Twitter ve Yönetim Kurulu ile devam eden davasında yasal inceleme sürecinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Twitter, bu delillerle milyarderi hizmeti satın alma teklifine bağlı tutmaya çalışıyor.

​​Dorsey diğer mesajlarında “Yeni bir platforma ihtiyaç var. Bu bir şirket olamaz. Bu yüzden ayrıldım” dedi. Musk ise hızla yanıt vererek “Nasıl görünmeli?” diye sordu. Dorsey, Twitter’ın şifreli mesajlaşma uygulamasına atıfta bulunarak, “Bunun, protokolün sahibi olmayan bir tür vakıf tarafından finanse edilen, yalnızca onu geliştiren açık kaynaklı bir protokol olması gerektiğine inanıyorum. Tıpkı Signal’in yaptığı gibi. Bir reklam modeli olmayacak.” dedi. Dorsey sözlerine, “Eğer arkasında merkezi bir varlık varsa, saldırıya uğrayacaktır” şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Bu fikre sıcak bakıyormuş gibi görünen Musk, “Bence hem Twitter’ı daha iyi bir yöne taşımaya hem de merkeziyetsiz yeni bir şey yapmaya değer” dedi.

Mesajlaşmalara göre, Musk’ın ayrıca platformda en sevdiği kripto para birimi olan Dogecoin’i kullanmak gibi bir fikri de vardı. Musk, kullanıcıların tweet atabilmeleri için 0.1 DOGE ile ödeme yapmalarını sağlayacağını da söyledi. Tesla CEO’su “Benim B planım Twitter’ın blok zinciri tabanlı bir versiyonu, burada ‘tweet’ler’ işlemin içine yorum olarak gömülüyor” diye yazdı.