Bilim - Teknoloji Elon Musk ve Putin'in özel jetlerini takip eden kullanıcı yasaklandı
Paylaş
Elon Musk ve Putin'in özel jetlerini takip eden kullanıcı yasaklandı

Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Putin gibi isimlerin özel jetlerinin uçuşlarını sosyal medyada paylaşan Jack Sweeney’nin sayfası Facebook moderatörleri tarafından kapatıldı.

ABD'li 20 yaşındaki genç, sayfasının kapandığını Twitter’dan Facebook’un kendisine gönderdiği bildirinin ekran görüntüsünü paylaşarak duyurdu.

Haberin Devamı

Sweeney, Elon Musk'ın özel jetine ait uçuş verilerini paylaştığı sayfanın "Facebook Sayfaları şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırıldığını" açıkladı. Ayrıca konuyla ilgili itirazda bulunduğunu ancak karşı taraftan hiçbir yanıt alamadığını ifade etti.

Jack, Facebook'un tam olarak neyi ihlal ettiğini belirtmediğini de söyledi. Sonuç olarak, uçuş bilgilerini toplayan bot Sweeney'nin bilgi paylaştığı diğer sitelerde de çalışmayı durdurdu.

Facebook sayfaları yanıltıcı içerik, propaganda, nefret söylemi veya "bireylerin fiziksel güvenliğine zarar verme riskine katkıda bulunabilecek" içerikler de dahil olmak üzere sitenin Topluluk Standartlarını ihlal ettiği için kapatılabiliyor.