Bilim - Teknoloji Elon Musk, yasaklanmış bazı Twitter hesaplarını geri verdi
Paylaş
Elon Musk, yasaklanmış bazı Twitter hesaplarını geri verdi

Elon Musk, daha önce süresiz yasaklara tabi olan Twitter hesaplarını geri getirmeye başladı. Bunlar arasında yazar Jordan Peterson, komedyen Kathy Griffin ve muhafazakar parodi yayın kuruluşu The Babylon Bee’ye ait hesaplar yer alıyor.

Özellikle, üç hesaptan ikisi, transları yanlış cinsiyetlendiren tweet’ler nedeniyle yasaklanmıştı. Peterson, trans aktör Elliot Page’i yanlış cinsiyetlendiren ve silmektense “ölmeyi tercih edeceğini” söylediği tweetleri nedeniyle temmuz ayında yasaklandı. Babylon Bee, şu anda ABD sağlık bakan yardımcısı olarak görev yapan trans bir kadın olan Rachel Levine’i yanlış cinsiyetlendiren benzer tweet’ler nedeniyle mart ayında yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

Komedyen Kathy Griffin’e ait olan üçüncü hesap ise, Musk’ın sahte kimlikli hesaplara karşı mücadelesinin bir parçası olarak yalnızca 11 gün önce yasaklanmıştı. Griffin, ara seçimlerle ilgili bir tweetinin parçası olarak Musk’ı taklit etmişti.

Elon Musk Donald Trump’ın Twitter hesabı için henüz bir karar verilmediğini söyledi

Özellikle yakın zamanda başkanlığı yeniden kazanmak için kampanyasını başlatan ve hâlen hesabı askıya alınmış durumda olan eski ABD Başkanı Donald Trump için, hesabının iade edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Musk, Trump’ın yasağına ilişkin kararın henüz verilmediğini söyledi.