Bilim - Teknoloji Elon'un Twitter satın alımındaki Suudi hissesine soruşturma açıldı
Paylaş
Elon'un Twitter satın alımındaki Suudi hissesine soruşturma açıldı

ABD'li Senatör Chris Murphy, Elon Musk'ın Twitter satın alımında en büyük ikinci paydaşın Suudi Prens olmasına karşı çıktı. Senatör, konu hakkında soruşturma çağrısında bulundu.

Elon Musk, kısa süre önce Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Ancak bu para, yalnızca Elon Musk’ın cebinden çıkmadı. Musk, Twitter satın alımı için pek çok yatırımcıdan fon topladı.

Haberin Devamı

Bu yatırımcılar arasında Suudi Arabistan ve Çin kaynaklı yatırımcılar da var. Özellikle Suudi Prens El-Velid bin Talal’ın 1,89 milyar dolar fon ile Twitter’ın en büyük ikinci yatırımcısı olduğu söyleniyor.

ABD Senatörü Chris Murphy, Twitter satın alımında Suudi Arabistan’ın en büyük paydaşlardan birisi olması hakkında inceleme başlatılması gerektiğini açıkladı. Senatör, Yabancı Yatırım Komitesi’ne, “Siyasi konuşmaları bastırmak ve ABD siyasetini etkilemek konusunda açık bir çıkarı olan Suudilerin şu anda büyük bir sosyal medya platformunun en büyük ikinci sahibi olmalarından endişe duymalıyız. Bu anlaşma gerçekleşirse, en önemli ABD sosyal medya platformlarından ikisinin tamamı veya bir kısmı Çin (TikTok) ve Suudi Arabistan'a (Twitter) ait olacak. Bu tehlikeli bir eğilim ve bunu kabul etmek zorunda değiliz” şeklinde çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Yabancı Yatırım Komitesi ve ABD Ticaret Bakanlığı, henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı.