Bilim - Teknoloji En yoksul ülkelerden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’e geçti
Paylaş
En yoksul ülkelerden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’e geçti

Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etti. Hükümet, bu adımın ülkenin bağımsız bir ekonomik gelecek inşa etmesini sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bitcoin'i resmi ödeme aracı olarak kabul etmesinden yaklaşık bir ay sonra paylaştı.

Haberin Devamı

Meclisin kararıyla Orta Afrika Cumhuriyeti El Salvador'dan sonra Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke olmuştu.

Zengin mineral kaynakları bulunan Orta Afrika Cumhuriyeti, dünyanın en yoksul ülkelerinden biri. 

Bazı yorumcular Bitcoin kararını, eski bir Fransız sömürgesi olan ülkenin Rusya'yla daha yakınlaşmasını simgelediğini söylüyor.

Bitcoin kararından sonra, başkent Bangui'de mağazalar ve kafeler gibi işletmelerde ani bir ekonomik patlama olmadı.

2020'de yayımlanan bir tahmine göre her 10 Afrika Cumhuriyeti vatandaşından dokuzunun internete erişimi yok. Bitcoin kullanmak için internet şart. Hükümet, önümüzdeki yılın sonuna kadar fiber optik ağın kurulacağını ve herkesin internete erişimi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ülkede elektriğin de sık sık kesildiği de dikkate alınınca bazıları, kripto paraların geleneksel paraların yerini alacağı teorisinin sınanması için Orta Afrika Cumhuriyeti'nin en ideal yer olup olmadığını sorgulamaya başladı.