Bilim - Teknoloji Facebook bot ve spam saldırılarına uğradı
Paylaş
Facebook bot ve spam saldırılarına uğradı

Facebook'ta bot ve spam saldırıları yaşanıyor. Türkiye dahil dünyada milyonlarca kişi, ana sayfalarında gezerken alakasız gönderi ve grup paylaşımlarına denk geliyor. Rastgele yayınlanan gönderiler, Facebook'un botlar tarafından ele geçirildiğini gösteriyor.

 Facebook'u açtığınızda, karşınıza takip ettiğiniz ya da beğendiğiniz sayfalardan gönderiler geliyor. Bugüne kadar beğenilen sayfalardaki paylaşımlar nadiren gösterilirken, bot saldırısı nedeniyle şimdi ana sayfadaki tüm gönderiler ünlü ya da takip ettiğiniz sayfadan paylaşımları gösteriyor. Bu paylaşımlar, alakasız gruplardan geliyor.

Haberin Devamı

Örneğin Türkiye'deki kullanıcıların çoğu, ana sayfalarında arapça paylaşımların karşısına çıktığını bildirdi. Öte yandan Neymar, Ronaldinho ve diğer ünlü isimlerle alakalı grup paylaşımları da sıkça görünüyor.

Yaşanan sorun, muhtemelen ünlü sayfalara bot gönderilmesinden kaynaklanıyor. Facebook henüz konuya ilişkin bir paylaşım ya da düzenleme yapmadı. Ünlü sayfalarla ilgili alakasız paylaşımlar yapan botlar, uygunsuz gönderileri de paylaşabiliyor. Şu ana kadar sorun henüz çözülmedi.