Bilim - Teknoloji Facebook, lisanslı müzik kullanan videolar için içerik üreticilerine ödeme yapacak
Paylaş
Facebook, lisanslı müzik kullanan videolar için içerik üreticilerine ödeme yapacak

Facebook, içerik üreticileri için Müzik Gelir Paylaşımı (Music Revenue Sharing) adlı yeni bir para kazanma yöntemini tanıttı. Özellik sayesinde içerik üreticiler lisanlı müzikleri uzun süreli videolarda kullanarak gelir elde edebilecek.

İçerik üreticilerin bu özelliği kullanabilmesi için Facebook’un para kazanmaya uygunluk standartlarını karşılaması ve videonun reklamlara uygun olması gerekiyor. Dolayısıyla video içeriğinin para kazanma politikalarına, topluluk standartlarına ve müzik kurallarına uyması gerekiyor.

Haberin Devamı

Halihazırda diğer sosyal medya platformlarında üreticilerin içeriklerinde lisanslı müzik kullanması ya yasak ya da para kazanma özelliği içerik için devre dışı bırakılıyor. Facebook’un tanıttığı yeni gelir modeli ise bunun tamamen tersini gerçekleştiriyor.

Facebook, bunun için Post Malone, Tove Lo gibi isimlerin yer aldığı lisanslı müzik kütüphanesini İçerik Stüdyosu’nda kullanıma sunuyor. Burada yer alan lisanslı müzikler içerikte kullanılabilecek. Bir dakikadan uzun olması gereken video tüm bu şartları karşılarsa içerik üreticiler yüzde 20 gelir payı alacak. Gelirin kalan kısmı ise Meta ve diğer hak sahiplerine giderecek.

Music Revenue Sharing, şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma girdi. Önümüzdeki dönemde yeni gelir modeli diğer ülkelerde devreye girecek.

Haberin Devamı