Bilim - Teknoloji FBI, DeFi saldırılarına karşı uyardı
Paylaş
FBI, DeFi saldırılarına karşı uyardı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da DeFi saldırılarının artmasıyla birlikte yatırımcılara uyarılarda bulundu.

FBI, blok zincir analiz firması Chainalysis’in Nisan 2022 tarihli bir raporuna atıfta bulunarak, “Ocak ve Mart 2022 arasında siber suçlular, neredeyse yüzde 97’si DeFi platformlarından olmak üzere 1,3 milyar dolarlık kripto para çaldı” dedi.

Haberin Devamı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber suçluların DeFi’daki akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarından yararlandığını belirtti.

Federal Soruşturma Bürosu, siber suçluların saldırı başlatmak için kullandığı üç taktiği şu şekilde sıraladı:

  • Hırsızların dijital varlıklarda 55 milyon dolar kazandığı Ethereum DeFi Projesi bZx’e Kasım 2021 saldırısında olduğu gibi bir flaş kredi başlatmak.
  • Bu ayın başlarında Nomad köprüsü örneğinde görüldüğü gibi DeFi platformunun token köprüsündeki bir güvenlik açığından yararlanması.
  • Hırsızların 13.4 milyon dolar kazandığı Nisan 2022 Deus Finance istismarında olduğu gibi, bir dizi güvenlik açığından yararlanarak kripto para birimi fiyatlarını manipüle etmek.

FBI, kullanıcıların yatırım yapmadan önce DeFi platformlarını, protokollerini ve akıllı sözleşmelerini dikkatli bir şekilde incelenmesini gerektiğini de belirtti. Yatırımcıların belirli risklerin farkında olması gerektiğini aktardı.